Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Serveis i tràmits > Subvencions > Línies de Subvencions 2016 per a empreses del comerç, serveis, artesania i moda

Les dades macroeconòmiques del Comerç català demostren el bon estat del sector i la seva aportació cabdal al conjunt de l'economia. Novament queda palès que tenim una oferta extraordinàriament variada en comerç i serveis, tant en formats com en tipologies d'empreses o canals de venda. Cadascun amb les seves peculiaritats, aquest operadors necessiten estar organitzats, ben gestionats i augmentar la seva eficiència. És voluntat del Govern de Catalunya estar al seu costat per aconseguir millorar-ne la posada al dia, modernització i rendibilitat, alhora que se n'impulsa un creixement sostenible i respectuós amb l'entorn i el medi ambient.

Des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, tenim la responsabilitat d'impulsar-ne la representativitat, amb actuacions orientades a desenvolupar projectes que agrupin els esforços col·lectivament, ja sigui a través l'associacionisme, de l'agrupació d'empreses o de la representativitat sectorial. Implicar el sector de forma permanent en les tecnologies més punteres és un element accelerador del creixement.

És voluntat del Govern donar suport a aquells agents que lideren projectes encaminats a fer de Catalunya un país ric en comerç rural, comerç de proximitat i comerç d'alta concentració, mantenint l'històric equilibri entre formats i creant sinergies amb agents d'altres àmbits vinculats, com poden ser el turisme, la gastronomia, la cultura i la tradició.

En la mesura del que ens permeten els pressupostos de la Generalitat de Catalunya, tenim el ferm propòsit de millorar la visibilitat de les empreses de cada branca d'activitat: en el cas de la moda, fomentant la internacionalització dels nostres dissenyadors mitjançant la presència en showrooms a Europa i al continent americà; pel que fa a l'artesania, incentivant la participació dels artesans en fires del sector, a fi de potenciar la comercialització dels seus productes, i en relació amb les empreses comercials i de serveis, dotant-les d'un complement de promoció per participar a fires sectorials i multisectorials.

Dins d'aquestes Bases de subvencions es trobar l'aposta que es fa per l'e-Commerce com a canal de venda complementari a l'aparador tradicional. Els nous hàbits de consum i l'ús massiu de les xarxes socials com a element prescriptor fan que, per a les empreses comercials, planificar adequadament la presència a internet sigui una necessitat ineludible des del punt de vista estratègic. És vol incidir en l'aposta que fa la Generalitat de Catalunya pel programa de projectes rellevants i d'innovació, com a pal de paller dels instruments amb què compta el Govern per donar una embranzida als sectors del comerç, serveis, l'artesania i la moda de Catalunya. En aquest sentit, i amb l'objectiu de fomentar el comerç català, el Consell General del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, reunit en data 19 de maig de 2016, va aprovar els programes per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç, els serveis, l'artesania i la moda catalana, amb informe favorable de l'Assessoria Jurídica del Departament d'Empresa i Coneixement. Les subvencions del CCAM per a l’any 2016 destinades a les empreses del comerç, serveis, artesania i moda s’articulen mitjançant les següents línies d’actuació:

Programa 2: Afavoriment de la continuïtat dels locals comercials

Programa 3: Implementació d'eines d'innovació tecnològica

Programa 4: Participació en activitats firals sectorials, multisectorials i professionals del comerç i els serveis a Catalunya

Programa 5: Comercialització de l'artesania

Programa 6: Internacionalització de la moda

Data d'actualització: 12.12.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció