Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Serveis i tràmits > Finançament
Destaquem

Línia de finançament Emprèn 2015

Com a resultat de la bona acollida del producte Emprenedors, Autònoms i Comerços, la Generalitat posa en marxa la línia Emprèn 2015, de 21.388.000 euros, comercialitzada durant l’any 2015 i si s’escau 2016, per a persones emprenedores, autònoms, micro i petites empreses, si bé en el cas dels CNAEs associats a determinades activitats dels àmbits de comerç i serveis podran acollir-s’hi també mitjanes empreses.

Així, Emprèn 2015 dóna continuïtat a les línies de mediació de l’ICF comercialitzades durant els anys 2012, 2013, 2014 i part del 2015, per Banc Sabadell i CaixaBank, en col·laboració amb el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
Els crèdits s’adrecen al finançament de despeses d’inversió i/o de circulant, d’un import mínim de 10.000 euros i un màxim de 100.000 euros per beneficiari. El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant l’Institut Català de Finances (ICF), aporta un ajut consistent en l’assumpció de risc del 70% del capital pendent, en el cas de morositat.

Els avantatges d’aquesta Línia Emprèn 2015 en relació amb les Línies de Finançament anteriors són els següents:

- S’amplia el ventall de beneficiaris: S’hi poden acollir aquells emprenedors que són persones físiques encara no constituïdes com a treballadores autònomes, sempre i quan acreditin haver demanat l’alta al Cens d’activitats econòmiques, mitjançant la presentació a Hisenda (AEAT) del model 036 o 037, per fer inversions abans d’iniciar l’activitat. No es considerarà emprenedor la persona física no constituïda com autònoma que demani un préstec exclusivament de circulant.

- S’abaixa el tipus d’interès, que serà l’euríbor a 6 mesos, més un diferencial de fins a 3,95 punts (en l’anterior edició, era l’euríbor a 12 mesos, més un diferencial de fins a un màxim de 5,75 punts).

- La carència d’amortització passa de 2 anys a 1, inclòs en el termini.

- S’anul·la la comissió d’obertura del 0,5% de l’import del préstec formalitzat. Les entitats només podran imputar una comissió d’amortització anticipada de fins l’1%.

- Les garanties de l'operació es compartiran entre l'entitat financera (30%) i l'ICF (70%).

- El període de vigència de la resolució s’amplia a 40 dies naturals (fins ara era de 30).

- L’àmbit temporal de les despeses elegibles associades a projectes d’inversió que poden ser objecte d’ajut excepcionalment podrà excedir els 6 mesos posteriors a la formalització del préstec.

El termini de presentació de sol·licituds restarà obert fins el 30 de setembre de 2016 o fins a exhaurir el pressupost.

Per a tramitar l'ajut:

Data d'actualització: 09.05.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció