Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > Conveni PIMEC Comerç

La Generalitat col·labora amb PIMEC Comerç en el foment, promoció i difusió del model català de comerç de proximitat

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de PIMEC Comerç, Àlex Goñi, van signar un conveni de col·laboració per impulsar el Pla d’Actuacions 2016 de l’entitat, adreçat a les pimes comercials catalanes. En virtut d’aquest acord, la Generalitat —mitjançant el Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM)— i PIMEC Comerç sumen esforços per impulsar un seguit d’actuacions adreçades a les pimes comercials catalanes, per tal de fomentar, promocionar i difondre el model català de comerç de proximitat.

En el marc de la signatura, el conseller Baiget va destacar que amb aquest conveni “el que fem és col·laborar en la formació, difusió i enfortiment del comerç de proximitat, un àmbit en el qual tant el Govern com PIMEC Comerç estem compromesos”. En aquest sentit, el conseller va assenyalar que “som conscients que el món del comerç està canviant i que els comerços s’han d’actualitzar, modernitzar i adaptar i nosaltres, que creiem en el comerç de proximitat, estem signant convenis amb les diferents organitzacions comercials, per tal de facilitar accions de promoció i professionalització del comerç i de reforçament d’aquesta xarxa de comerç de proximitat que tenim a les nostres ciutats arreu del territori”.

De la seva banda, el president de PIMEC Comerç, Àlex Goñi, va destacar que “estem molt contents de signar per onzena vegada el conveni que demostra la confiança de la Generalitat en la feina que fem des de PIMEC Comerç, pel reforçament del teixit associatiu català”. Segons Goñi, “nosaltres com a lobby, hem d’actuar a través de l’associacionisme, perquè la nostra dimensió no ens permet actuar individualment, i el suport que ens donen és per mantenir aquest teixit és fonamental tant pel comerciant com pel comprar, per tal de garantir que els consumidors tinguin un ampli ventall de formats comercials on comprar, sense que un format predomini sobre un altre”.

El pla de PIMEC Comerç contempla quatre blocs d’actuacions: el primer bloc recull accions de representació de l’entitat a través de fòrums d’interlocució i debat juntament amb la Generalitat amb l’objectiu d’habilitar canals de comunicació entre les associacions i gremis de comerciants i la Generalitat, també preveu accions de comunicació de l’activitat comercial i del comerç integrat i associat, per tal de facilitar la circulació d’informació, propostes i valoracions, i mesures per donar a conèixer i interpretar el marc legal vigent en matèria de comerç.

El segon bloc del pla inclou servei d’assessorament, global i tècnic, i interlocució amb administracions locals, per a les empreses i associacions de comerciants, en especial les ubicades en municipis de menys de 5.000 habitants mitjançant el desplegament territorial de les seus de PIMEC Comerç; i accions de suport, assessorament i seguiment al col·lectiu de venda no sedentària, i a les petites estructures associatives, vinculades a petits municipis o desenvolupades en un entorn rural.

El tercer bloc d’actuacions incideix en la integració dels col·lectius de comerciants nouvinguts, amb accions encaminades a potenciar la integració i la col·laboració amb les estructures associatives de PIMEC Comerç.

Així mateix, el quart bloc d’actuacions es dedica a promoure i incentivar l’agrupació de comerciants en municipis de menys de 5.000 habitants, o situats a l’entorn rural. També inclou accions per promoure les iniciatives conjuntes entre comerciants de proximitat, grans implantacions comercials i administracions locals encaminades a divulgar els valors afegits del territori a les grans infraestructures comercials i a la millora de la convivència entre formats a les àrees territorials d’influència.

El conjunt d’actuacions previstes al Pla representa un pressupost de 242.000 euros, dels quals la Generalitat, a través del CCAM, dóna suport amb una aportació de fins a 120.000 euros.

Data d'actualització: 14.11.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció