Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > Jornades Aparadorisme

La Direcció General de Comerç organitza jornades d'aparadorisme per mostrar als comerciants com optimitzar l'espai de venda i crear noves experiències

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha posat en marxa un programa de jornades formatives sobre aparadorisme que s’impartiran arreu del territori català, adreçades a professionals del retail, especialment botiguers i comerciants. L’objectiu d’aquestes jornades és posar a l’abast del petit comerç català coneixements i tècniques necessàries per a decidir les estratègies en aparadorisme i col·locació de producte, amb la finalitat d'optimitzar l'espai de venda i crear noves experiències.

En la presentació, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, que va obrir aquesta primera sessió formativa, va destacar la importància de l’aparadorisme per al petit comerç. “Els aparadors són les finestres dels nostres negocis i són essencials per a la venda” i es va mostrar convençuda que aquestes jornades formatives “seran una magnífica oportunitat per intercanviar d’idees i d’experiències enriquidores”.

Sota el títol “Posa en forma la teva botiga! Jornada Aparadorisme, experimenta amb els 5 sentits”, aquests tallers ofereixen pautes per a que els comerços i petits emprenedors apliquin les darreres tendències per optimitzar l’aparadorisme en els seus negocis. El programa de la jornada repassa els principis bàsics en aparadorisme, introdueix a la percepció sensitiva, i explica mecanismes per captar l'atenció (color, composició, il·luminació, ambientació).

Així mateix, s’expliquen els passos a seguir en el muntatge d'un aparador i en la distribució de l’espai des de la idea a la seva materialització, introdueix al marxandatge visual (origen, evolució i definició), i s’aborda el producte i estratègia dins l’espai de venda.

La primera de les jornades gratuïtes, a càrrec de l’arterapeuta, docent i creativa a TAO projectes, Jackeline Jorba, va tenir lloc a la seu d’Artesania Catalunya (Carrer Banys Nous, 11. Barcelona), amb l’assistència de prop d’una cinquantena de professionals, que van exhaurir les places disponibles. Al llarg del mes de novembre, s’han celebrarat tallers a Tortosa (9 de novembre), Girona (14 de novembre) i properament a Manresa (21 de novembre), Lleida (23 de novembre), Tarragona (28 de novembre) i una segona sessió a Barcelona (30 de novembre).

Dins el programa “Comerç Futur”, aquestes jornades s’emmarquen en la voluntat del govern català, a través de la Direcció General de Comerç, de professionalitzar i modernitzar el sector del comerç tradicional a Catalunya, amb la voluntat de fer-lo competitiu en un mercat cada cop més globalitzat, conscients de l’important paper del comerç urbà en el model comercial català.

Més info i formulari d’inscripció a:

Data d'actualització: 14.11.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció