Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia

La Generalitat impulsa les jornades "Comerç Futur", sobre digitalització del comerç, adreçades a botiguers i comerciants

La Direcció General de Comerç i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), del Departament d’Empresa i Coneixement, han posat en marxa un programa de jornades formatives, anomenades "Comerç Futur", que s’impartiran arreu del territori català, adreçades a professionals del retail, especialment botiguers i comerciants.

L’objectiu d’aquestes jornades és conscienciar al sector comercial de la importància dels canvis en els hàbits de consum i de la necessitat d’adaptar les estratègies als valors i preferències del nou consumidor.

Aquestes jornades tenen dues grans línies d’actuació: “Digitalització del Comerç” i “Posa en forma la teva botiga”.

Durant aquest proper mes d'octubre, en la línia "Digitalització del Comerç" podeu assistir a les següents jornades:

- Jornada Comerç online: per on començo?”, aquests tallers ofereixen pautes per a que els comerços i petits emprenedors captin les tendències i les oportunitats d’un sector en constant canvi; com és el Comerç electrònic. El programa de la jornada analitza qüestions com les oportunitats de l’eCommerce per al petit comerç, les botigues físiques connectades al món digital, la multicanalitat (i les estratègies offline i online), i l’emprenedoria en l’economia digital, entre d’altres.

La primera de les jornades, a càrrec del formador i digital manager, Lluis Serra, va tenir lloc el passat dia 10 d’octubre a la seu d’Artesania Catalunya (c/. Banys Nous, 11. Barcelona), i ha comptat amb l’assistència d’una cinquantena de professionals del comerç, entre botiguers, representants d'associacions i dinamitzadors comercials. Al llarg del mes d’octubre, se celebraran tallers a Girona (17 d’octubre), Tortosa (19 d’octubre), Lleida (21 d’octubre), Manresa (24 d’octubre), i Tarragona (31 d’octubre).

- Jornada "Amazon, una oportunitat per a les empreses catalanes", que se celebrarà el proper 25 d'octubre a Vic. Pimes i emprenedors poden utilitzar Amazon com un canal de venda en línia, i fins i tot treballar amb la seva avançada xarxa logística global. Això representa una evident oportunitat per a les empreses catalanes, des del petit comerç fins a les grans cadenes.

En aquesta jornada coneixerem les propostes d'Amazon per al nostre sector de la mà de Lucas Villanueva, responsable del Programa de Logística de l'empresa. També ens explicaran la seva experiència els responsables de Joguines Gaspar, empresa de Palau-solità i Plegamans que ja està utilitzant Amazon Marketplace per vendre arreu del món.

Aquestes jornades s’emmarquen en la voluntat del govern català de professionalitzar i modernitzar el sector del comerç tradicional a Catalunya, amb la voluntat de fer-lo competitiu en un mercat cada cop més globalitzat, conscients de l’important paper del comerç urbà en el model comercial català.

Data d'actualització: 16.10.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció