Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > Les vendes del comerç al detall a Catalunya són en creixement

Les vendes del comerç al detall a Catalunya són en creixement

Les vendes del comerç al detall a Catalunya del mes d’agost s’han incrementat un 4,8% en termes interanuals (considerant l’índex de comerç al detall sense estacions de servei i a preus constants).

Per tipus de producte, han augmentat tant les vendes d’alimentació (més 4,7%) com les vendes de la resta de productes2 (més 3,9%). Dins aquestes darreres, les que més creixen són les d’altres béns (més 5,4%), seguides de les d’equipament personal (més 2,1%), en canvi, les d’equipament de la llar es redueixen (menys 2,1%).

Pel que fa a les vendes acumulades des del mes de gener, s’han incrementat un 3,4% respecte del mateix període acumulat de 2015. L’augment s’ha produït en totes les categories de productes tret de l’equipament personal, que s’ha reduït (menys 1,5%).

A l’Estat espanyol, les vendes també han augmentat interanualment en el mes d’agost i ho han fet amb més intensitat que a Catalunya (més 5%). El balanç acumulat de les vendes des de principis d’any a Espanya també és positiu (més 4,3%) i superior al català (més 3,4%).

Pel que fa a l’evolució de la variació interanual de les mitjanes mòbils de dotze mesos de l’índex de comerç al detall (que permet analitzar la tendència de les vendes), s’observa com en el mes d’agost, s’accelera la tendència al creixement, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol.

Per comunitats autònomes, les vendes del comerç al detall han augmentat a totes les comunitats autònomes en comparació amb l’any anterior. L’increment més intens s’ha donat a Canàries (+8,2%), seguida de les Illes Balears (més 7,1%), Navarra (més 6,6%) i Múrcia (més 6,5%). Catalunya se situa en la dotzena posició del rànquing (més 4,8%).

En relació amb les dades acumulades des de principis d’any, les vendes també augmenten a totes les comunitats autònomes, i ho fan amb especial intensitat a les Canàries i a les Illes Balears.

Data d'actualització: 30.09.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció