Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > La Roca Villge i ESCODI

La Roca Village i ESCODI s’uneixen per promoure el talent i professionalitzar el sector del comerç

Amb la finalitat de professionalitzar del sector de venda al detall i promoure el talent, La Roca Village ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat de Comerç i Distribució (ESCODI). Gràcies a aquesta aliança, les dues institucions han creat el curs d'especialització “Retail, Luxury Experience & Hospitality” centrat en els joves que vulguin iniciar una carrera en el món del comerç. Els 20 estudiants que participaran en la formació rebran una beca atorgada pel Value Retail, creador i director de La Roca Village.

Amb aquesta aliança, La Roca Village i ESCODI realitzaran accions conjuntes per posar en valors el comerç i el turisme a Catalunya contribuint així al desenvolupament i la consolidació del turisme comercial.
El conveni es va formalitzar el passat 15 de setembre. De la part de la Roca Village va signar Elena Foguet, en qualitat de Business Director de Value Retail i de la part d’ESCODI la Directora general de comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, en qualitat de Presidenta de la Comissió Executiva de la Fundació ESCODI.

La Directora general de comerç, Muntsa Vilalta, va destacar que "la formació del talent és essencial per millorar la professionalitat del sector comerç, motor econòmic al nostre país. Aquest curs n’és un exemple, com ho és el Grau Universitari en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució d’ESCODI - Universitat de Barcelona. Una empresa amb els seus col·laboradors formats augmenta considerablement el seu rendiment, fins un 50% més de vendes. Des de la Generalitat de Catalunya s’ha apostat clarament per la formació en el comerç mitjançant la seva participació a l'ESCODI".

Per la seva banda, la Roca Village realitza diferents accions per promoure el talent amb un programa de formació continua dirigit tots ells directors de botigues, que cobreix el Protocol comercial, la hospitalitat i el turisme de compres en funció del context cultural del client, l'orientació al mercat de luxe o el procés de venda. A més, cada any el Village celebra la Job Fair, un procés de selecció amb necessitats específiques a través del qual ofereix la possibilitat als candidats a formar part d’una empresa líder en el seu sector. D’aquesta manera, contribueix a dinamitzar la venda al detall i incorpora innovació i talent.

L’objectiu del curs “Retail, Luxury Experience & Hospitality” és oferir una formació especialitzada i de qualitat dins el sector, que proporcioni competències, coneixements i desenvolupi competències centrades en el valor de l'hospitalitat, l'experiència de compres i el sector del luxe. Una vegada completat el curs, els estudiants sabran adaptar-se a un client multicultural i desenvolupar-se en un entorn de negocis internacional. A més, els estudiants optaran també a entrar en els processos de selecció per a treballar en les boutiques de la Roca Village, on podran posar en pràctica els continguts apresos.

El curs, que començarà el 7 de novembre i tindrà una durada de quatre setmanes, estarà formada per sis mòduls: El retail és experiència: del basar a les espècies a Bergdorf Goodman; Màrqueting: com atreure i fidelitzem als clients?, que inclou una visita a un circuit de botigues de Barcelona; Orientació al mercat de luxe: el valor de l'hospitalitat i els serveis com element diferenciador; Retail: KPI’s -indicadors d'anàlisi de negoci; Un client internacional: turisme de compres a nivell mundial, que inclou una visita guiada a La Roca Village; i la Construcció del propi perfil professional: currículum i entrevista de selecció. Tots els mòduls tindran professionals de prestigi, de diferents empreses en el sector.

Data d'actualització: 19.09.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció