Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia

El nombre d’ocupats en el comerç torna a créixer

L’Enquesta de Població Activa (EPA) per al 2n trimestre va quantificar en 319.800 les persones ocupades en comerç al detall, això suposa un 0,5% més que no pas el mateix trimestre de l’any anterior.

Després de dos trimestres sense una tendència clara, aquests resultats tornen a situar la xifra d’ocupats i ocupades en comerç al detall per sobre del llindar del 10% del total de persones que treballen a casa nostra (3.181.300 persones) –mes exactament, un 10,05%–. Un percentatge que creix fins al 15,3% si s’hi afegeixen les 169.500 persones que treballen en comerç engròs i reparació vehicles motor i motocicletes.

Aquesta tendència s’emmarca en un àmbit general en el qual Catalunya esdevé la Comunitat Autònoma on més es va reduir l’atur (fins al 15,95%). Segueixen en el lideratge les Illes Balears i Andalusia. Els últims resultats de vendes en el comerç i d’altres indicadors de conjuntura econòmica conviden a ser optimistes de cara al segon semestre de l’any, tant pel que fa a activitats comercials com al conjunt de l’economia.

Data d'actualització: 18.08.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció