Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > Gran èxit del programa educatiu “Creix amb el Peix”

Gran èxit del programa educatiu “Creix amb el Peix”

El Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna, en el marc del programa educatiu “Creix amb el Peix” realitza dues enquestes a les famílies dels alumnes visitants del Mercat del peix, una abans de que els seus fills participin en l’activitat i una segona un parell de mesos després. Aquest curs s’han rebut completades 3.233 enquestes pre-visita i 723 enquestes post-visita, per tant, els resultats tenen la seva solidesa estadística.

Els objectius de realitzar aquestes enquestes són dos:

- Conèixer els hàbits de compra i de consum de les famílies: lloc de compra (mercat, supermercat, etc), factors de decisió de compra (qualitat, preu, atenció al client, etc), tipus de peix que es compra (fresc o congelat), freqüència de consum de peix, entre d’altres.

- Avaluar l’impacte de l’activitat “Creix amb el Peix” en aquests hàbits de compra i consum.

L'explotació de les enquestes post-visita de l'activitat “Creix amb el Peix” durant el curs 2015-2016, ens mostra uns resultats molt positius, pel que fa a la incidència de l'activitat sobre els hàbits de consum de peix i marisc dels alumnes que ens han visitat, i de les seves famílies. Conclusions:

- El 94% de les famílies compren el peix en supermercats de proximitat, mercats municipals i peixateries de barri.

- Un 16% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l'activitat “Creix amb el Peix”, els seus fills consumeixen altres espècies de peix i marisc que abans no consumien (respecte el 13% del curs anterior).
Les espècies més incorporades a la dieta han estat: salmó, lluç, gamba, rap, orada, sardina, llenguado, calamar, bacallà, seito, sípia, verat, cranc, panga, tonyina, bonítol, cloïssa, llamàntol, llobarro i moll.

- El 26% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l'activitat “Creix amb el Peix", els seus fills han mostrat un canvi positiu en els hàbits de consum de peix i marisc (respecte el 19% del curs passat). Els canvis més comuns han estat: els hi agrada més menjar peix, volen menjar peix més sovint, no es queixen tant a l’hora de menjar peix i el mengen millor, s’interessen més per saber quines espècies de peix mengen, estan més disposats a tastar noves espècies de peix, saben que és important menjar peix per a dur una vida més saludable i saben reconèixer espècies que abans no coneixien.

- El 24% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l'activitat “Creix amb el Peix", els seus fills han augmentat el consum de peix i marisc (respecte el 23% del curs passat). D’aquest 24% de famílies que han augmentat el seu consum de peix i marisc ho ha fet en una mitjana de 1,5 àpats setmanals, un 57% han afegit 1 àpat més al seu menú setmanal, un 32% ha afegit 2 àpats més i un 11% de les famílies ha afegit 3 àpats més de peix i/o marisc al seu menú setmanal.

Data d'actualització: 19.07.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció