Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > Activitat Coercial IPC

Les activitats comercials eviten l’enfonsament de l’IPC

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’IPC general per al mes de maig va ser de -0,7% a Catalunya i -1% al conjunt de l’Estat, uns resultats que tornen a estar molt lluny del 2% que fixa el Banc Central Europeu com a objectiu d’estabilitat, i que fan témer un alentiment en la recuperació econòmica.

Amb tot, l’anàlisi de l’IPC per grups de productes rebel·la que els últims mesos hi ha sectors que apunten al creixement econòmic i d’altres que arrosseguen l’indicador a la baixa. A més dels aliments, parament de la llar (1%), vestit i calçat (0,6%) o begudes alcohòliques (+0,4%) van tancar maig amb resultats positius; en l’altre extrem, habitatge (-5,7%) o transports (-5%) duen ja molts mesos com a principals components deflacionistes.

En aquesta tessitura, les activitats comercials adquireixen el paper de garants del creixement econòmic. Una centralitat en el conjunt de l’economia que no és nova i que encaixa amb un dels leitmotivs de les empreses del sector: assumir funcions socials més enllà de l’interès econòmic individual.

Data d'actualització: 15.06.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció