Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > Captació Recursos Europeus

Catalunya lidera la captació de recursos europeus d'innovació per a pimes a l'Estat espanyol

Catalunya lidera la captació de recursos europeus d’innovació per a petites i mitjanes empreses a l’Estat espanyol. Les empreses catalanes han obtingut 29M€ de finançament del programa SME Instrument, una iniciativa de la Comissió Europea dirigida exclusivament a les pimes.

Així, Catalunya se situa en la primera posició amb 79 projectes finançats, seguida de Madrid (59) i València (56). En total han rebut finançament 71 empreses catalanes, un nombre que supera el de països com Israel, Dinamarca o Suècia. Són dades des del 2014 – posada en marxa del programa- fins el passat mes d’abril.

L’SME Instrument impulsa projectes d’innovació amb un alt potencial per créixer internacionalment, i compta amb un pressupost global de 3.000M€ fins al 2020. Es tracta d’un dels programes de la iniciativa global Horitzó 2020, la més gran posada en marxa fins al moment per la Comissió Europea, que compta amb prop de 80.000M€ per a l’impuls de la recerca i innovació a Europa.

De fet, Catalunya també lidera la captació d’ajuts europeus Horitzó 2020 en el conjunt de l’Estat, aglutinant en el període 2024-2015 un total de 310M€, que sumen un 28,1% del rebut.

Data d'actualització: 30.05.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció