Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia

Els pastissers de Barcelona distingeixen la Culinary Art School de Tijuana i a l’Occasions Caterers de Washington en la seva festa Anyal

El Gremi provincial de Pastissers de Barcelona va celebrar el passat 2 de maig la seva tradicional Festa Anyal, amb motiu de la Mare de Déu de Montserrat. En aquesta edició, es va celebrar a la Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes i va comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta.

En la seva intervenció, el conseller Baiget va voler destacar que “la pastisseria ajunta artesania, indústria, gastronomia, cultura i tradició”. En aquest sentit, va recordar que la pastisseria “forma part de la nostra cultura gastronòmica i de la nostra tradició, perquè tota festa té el seu pastís”. El conseller va assenyalar que enguany Catalunya ha estat reconeguda per Brussel•les com a “regió gastronòmica”, i que la Generalitat al llarg de 2016 durà a terme diferents accions per “promocionar i posar en valor la nostra gastronomia”.

En el marc de l’acte es van lliurar guardons d’Homenatge a la Dona Pastissera, a les pastisseres Pepa Magrans (Barcelona), Justa Martínez (Pastisseria La Moreneta (Mataró)), M. Carme Servitje, (Pastisseria Mauri (Barcelona)), i M. Teresa Verde (Pastisseria Duch (Abrera)).

Així mateix, es van atorgar les distincions al Mèrit Professional d’establiments de pastisseria. La pastisseria La Granja (Malgrat de Mar) amb 60 anys de trajectòria, va estar reconeguda amb la categoria Bronze, el mateix guardó que la Pastisseria Tarraco (Barcelona), amb 56 anys de trajectòria. La pastisseria Forn de Sant Joan (Barcelona) va estar reconeguda amb la distinció d’Agent, pels seus 86 anys, i la centenària pastisseria Escribà (110 anys) n’ha rebut la distinció d’Or. La Medalla Gremial Categoria d’Or es va atorgar al membre de la Junta Directiva del Gremi, Pere Masramon.

D’altra banda, el Gremi va reconèixer com a Personatge Més Dolç 2016, a l’actor, director de teatre i presentador del programa “El Foraster”, Quim Maferrer, que va rebre el guardó de mans de la seva predecessora, l’actriu Montserrat Carulla. El lliurament de premis es va tancar amb el Títol i Medalla d’Or Mestre Pastisser a la xef de pastisseria de la Culinary Art School de Tijuana (Mèxic)l Leticia Otamendi, i al xef executiu de pastisseria d’Ocassions Caterers de Washington (EUA), Santiago Eugenio Corral.

Data d'actualització: 17.05.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció