Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > Economia Catalana treball

L’economia catalana ocupa el 3,5% més de persones el primer trimestre de l’any. Un de cada deu treballadors/es està ocupat en el comerç al detall

L’última edició de l’enquesta de població activa ha quantificat en 3.127.600 el nombre de persones ocupades a casa nostra.

Aquests resultats constaten que l’economia catalana porta deu trimestres consecutius amb uns nivell d’ocupació en creixement: el resultat ha superat de forma sistemàtic el mateix trimestre de l’any anterior d’ençà del quart trimestre de 2013. Un de cada deu treballadors/es està ocupat en el comerç al detall, que actualment registra una força de treball de 312.000 persones.

Si a aquesta dada, hi afegim els 157.200 ocupats en el comerç a l’engròs, venda i reparació de vehicles, en resulta un total de 469.200 persones que treballen en el sector de manera directa. Això és tant com el 15% de la força de treball ocupada a Catalunya.

Si bé és cert que el comerç al detall porta dos trimestres sense augments significatius en l’ocupació, cal destacar el paper de locomotora que ha tingut en la incipient sortida de la crisis econòmica, arribant a tenir increments interanuals de l’ordre del 6-7% a mitjans del 2014.

Data d'actualització: 17.05.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció