Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > d'Horta de Sant Joan

La Generalitat i l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan van presentar el Pla de Promoció econòmica, comercial i turística del municipi

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, van presentar el Pla de promoció econòmica, comercial i turística del municipi 2016-2019. Aquest pla és fruit del conveni signat l’1 d’octubre de 2015 i reeditat el passat 8 de febrer, entre el Departament d’Empresa i Coneixement i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, amb la voluntat de disposar d’un pla d’acció orientat a sumar esforços per remoure els obstacles per a la dinamització de l’activitat econòmica i ajudar a la creació de llocs de treball sostenibles.

La presentació va comptar també amb la presència del delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, i de la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement a la demarcació, Mercè Miralles.

Les àrees d’actuació incloses en la implementació del Pla de promoció econòmica, comercial i turística d’Horta de Sant Joan 2016-2019 afecten a allotjaments (incloent les diferents modalitats d'hotels, hostals, cases rurals, casa de colònies i apartaments), restauració, empreses de guiatge turístic, comerç minorista d'alimentació (supermercats, peixateries, forns i carnisseries), altres establiments de comerç minorista i serveis personals, comerç majorista d’alimentació (cellers, molins d'oli, cooperativa agrícola), i construcció i serveis.

El treballs de la comissió de seguiment han fructificat en 59 actuacions proposades a desenvolupar en el període 2016-2019, de les quals 21 s’estan implementant ja durant aquest any.

En la presentació, es van explicar algunes de les actuacions que actualment s’estan implementant com els tallers d’emprenedoria o accions de promoció turística (com la passejada pel nucli del poble o les caminades en l’entorn dels Ports). També s’està treballant en la recuperació dels conreus tradicionals, i l’impuls de la venda de productes agraris i ramaders, en la millora de les entades al municipi (des de la seguretat d’un carril bicicleta fins la Farinera, a miradors amb estacionament per a vehicles), i en el projecte de Viles Florides, orientat a reverdejar el poble, entre d’altres

Data d'actualització: 13.04.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció