Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > II Summit Barcelona Oberta

La 2a edició del Summit de Barcelona Oberta analitza la "Barcelona del futur"

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha inaugurat aquest dimarts la 2a edició del Summit de Barcelona Oberta, una trobada que organitza la Unió d'eixos comercials turístics, Barcelona Oberta. Davant d'un auditori integrat per prop d'un centenar de professionals d'empreses del sector turístic i del retail, Vilalta ha destacat la importància de jornades com aquesta que "ajuden a reflexionar" sobre futur del sector serveis a la capital catalana.

En aquest sentit, la directora general de Comerç ha reiterat el suport del govern català al "model de comerç català, un model que aposta per les ciutats compactes i cohesionades". Vilalta ha assegurat que "Barcelona és una ciutat de comerç" i ha aprofitat per aportar dades sobre l'estructura del comerç a Barcelona. "Barcelona compta amb una densitat comercial de 15,81 establiments per cada 1.000 habitants, una mica per sobre de la mitjana catalana. A més el comerç a Barcelona és enimentment femení, relativament jove i amb un percentatge de contractació indefinida superior a altres sectors", ha apuntat.

Així mateix, ha explicat que les línies d'actuació de la Generalitat en matèria de comerç "s'articulen a partir de quatre eixos: la transformació digital del comerç, el creixement, la internacionalització, i el foment del talent". A aquest respecte, Vilalta ha assenyalat la necessitat de "cooperació público-privada per resoldre les necessitats dels comerç".

Data d'actualització: 30.11.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció