Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia

Catalunya celebrarà durant 2017 un total de 467 fires

L’any vinent, Catalunya acollirà un total de 467 fires, un 2,86% més que al 2016, i la major xifra de la sèrie històrica, segons la Direcció General de Comerç. La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, va avançar les principals dades del nou calendari firal coincidint amb la inauguració de la 23a edició del Congrés de Fires de Catalunya, que es va celebrar a Olot.

En la trobada amb els mitjans que va fer acompanyada del president de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Ramon Ferrando, i de l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, Vilalta va destacar la xifra de fires previstes per l’any vinent, que va valorar com a “bona dada, la millor de la dècada, que demostra que el sector firal està atent i amb ganes de professionalitzar-se”.

En aquest sentit, la directora general de Comerç va voler reiterar que el govern de la Generalitat està “al costat del sector” i va afegir que “tenim clar que hi ha quatre àmbits on treballar: la transformació digital i innovació de les fires; l’anàlisi del seu valor diferencial i aposta pel creixement; la internacionalització; i el foment del talent amb una ferma aposta per la professionalització”. Així mateix, el president de FEFIC, Ramon Ferrando, va destacar la importància “de la coordinació entre les diferents administracions i entitats en l’organització de l’activitat firal a Catalunya”. De la seva banda, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va assegurar que “les fires sectorials locals tenen un important paper en la reactivació econòmica del territori”.

D’acord amb les dades facilitades pels diferents organitzadors firals, d’aquestes 467 fires, 58 seran d’àmbit internacional i estatal, i 409 d’àmbit català, comarcal o local. La xifra de fires internacionals i estatals ha experimentat un notable augment tant respecte a l’any anterior, 2016 —en relació al qual el nombre de fires ha pujat un 31,8%—; com respecte a 2015 (l’anterior any senar), en relació al qual l’increment ha estat del 13,7%.

Data d'actualització: 29.11.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció