Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia

La Generalitat i Comertia sumen esforços per al foment i consolidació del sector del comerç català

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va signar un conveni de col·laboració amb el president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail (COMERTIA), Joan Carles Calbet, per al desenvolupament del Pla d’Actuacions de l’entitat per al 2016. En virtut d’aquest acord, la Generalitat —mitjançant el Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM)— i Comertia sumen esforços per impulsar un seguit d’actuacions per al foment i consolidació del comerç català.

El conseller va voler destacar que “la voluntat de la Generalitat és estar al costat de les organitzacions que treballen per millorar la competitivitat de l’economia. I millorar la competitivitat del comerç és millorar la competitivitat de l’economia”.

La Generalitat i Comertia col·laboren amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la competitivitat del sector i coincideixen en la voluntat de promocionar i difondre el model català de comerç de proximitat. Enguany, el pla d’actuacions de Comertia, insisteix en el concepte “Compartir per competir”, donant continuïtat a accions ja iniciades. Entre d’altres iniciatives, el pla contempla activitats de promoció de l’economia circular en el sector retail, accions de suport a la internacionalització, i estudis per analitzar l’evolució dels diferents formats comercials.

D’altra banda, preveu desenvolupar accions orientades al desenvolupament de la marca, i de difusió dels valors de les empreses catalanes, amb especial èmfasi en iniciatives al territori. El desenvolupament del pla representa un pressupost de 100.000 euros, dels quals la Generalitat, a través del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), hi aportarà fins a 50.000 euros.

Aquesta signatura es va formalitzar coincidint amb la celebració de la XIV Jornada Retail Comertia, que va inaugurar el conseller Baiget, acompanyat del president de l’associació, Joan Carles Calbet, i del director centre d’empreses de ‘La Caixa’, Oriol Forner.

En el marc de la inauguració, el conseller va destacar el paper i la filosofia de Comertia. “Sou empreses que competiu entre vosaltres, però que quan s’ha de col·laborar, col·laboreu i això malauradament no és comú”, ha apuntat. En aquest sentit, ha afegit que “hi ha molta activitat empresarial arreu del territori català però caldria que les empreses que les empreses col·laboressin més, com feu des de Comertia”. Així mateix, ha assenyalat que “l’aproximació al comerç com activitat empresarial és bona, perquè un comerç és una empresa i cal apostar per la professionalització”.

Sota el títol “Retail i Economia Circular”, la jornada de Comertia va analitzar com afecta aquesta nova tendència en els negocis, i com insta a replantejar les relacions amb clients, proveïdors, i distribuïdors. Així mateix, es van presentar casos d’èxit d’empreses que ja apliquen els principis de l’economia circular a diferents fases de la cadena de valor. En aquest sentit, el president de Comertia, Joan Carles Calbet, va destacar que “aquest nou paradigma planteja grans reptes, i cal ser conscients d’aquesta transformació, repensar els nostres negocis i reflexionar sobre de quina manera podem competir en aquest nou entorn”.

Data d'actualització: 14.11.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció