Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia

La Generalitat i Cecot Innovació col·laboren per desenvolupar el Pla d’actuació de l’entitat per 2016

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, van signar un conveni de col·laboració al desenvolupament del Pla d’Actuacions de l’entitat previst per al 2016. En l’acte també hi va estar present la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i el secretari general de la Cecot, David Garrofé.

Amb aquest conveni es vol donar compliment a l’objectiu compartit per la Generalitat i per Cecot Innovació d’impulsar iniciatives orientades al foment, promoció i difusió del model de comerç català de proximitat. Cap aquest objectiu està orientat el pla d’actuacions de la fundació, un pla que s’articula en cinc eixos bàsics: la dinamització de la comissió de comerç; l’impuls de la iniciativa “Comerç + dinàmic”; la celebració de la 14a Jornada de Comerç; la iniciativa “Club Descomptes”; i les accions de formació.

En el marc de l’acte de signatura, el conseller Jordi Baiget va voler ressaltar que amb la Cecot “compartim una mateixa visió de model de comerç, equilibrat i de proximitat”, i amb aquest conveni “fomentem aquests valors i treballem per a la promoció, formació i dinamització del comerç, ajudem el botiguer, a l’empresari a adaptar-se a les noves tendències que hi ha al mercat”.

Per la seva banda, el president de la Cecot, Antoni Abad, va assenyalar que aquest acord “és una nova oportunitat per continuar dinamitzant el sector de comerç, per donar eines a un sector cada vegada més professionalitzat i que aposta més per la internacionalització”.

Dins l’àmbit de dinamització, el pla d’actuacions contempla accions com les campanyes sectorials de dinamització del comerç, el servei d’assessorament gratuït als associats sobre qüestions com màrqueting digital, vendes i consum, i la difusió de les novetats en matèria de comerç a través de diferents newsletters i publicacions de l’entitat. El pla també inclou la celebració de la 14a edició de la Jornada Professional de Comerç, que sota el títol “L'Horitzó del Comerç. Reptes actuals i futurs” se celebrarà el proper 14 de novembre a la seu de la Cecot, a Terrassa. En aquesta edició de les jornades que organitza anualment l’entitat, s’analitzaran els reptes de les empreses comercials, els aspectes urbanístics i de mobilitat que poden contribuir a la dinamització del comerç, les eines per promocionar el sector comercial a través del turisme, i les transformacions dels mercats tradicionals per afrontar el futur, entre d’altres qüestions.

Entre les accions que preveu el pla també destaca la gestió del Club de Descomptes, una plataforma d’ecommerce al servei dels botiguers i empresaris afiliats on comercialitzar els seus productes o serveis, que alhora els permet accedir a ofertes amb descompte preferent d’altres empreses associades. Així mateix, dins l’àmbit de la formació, el pla contempla un programa formatiu, amb especial èmfasi en les eines digitals.

Aquest pla d’actuacions representa un pressupost total de 123.844,74 euros. La Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), col·laborarà amb una aportació de fins a 40.000 euros. D’altra banda, el CCAM contribuirà a la difusió de les accions del pla a través del seu web, del butlletí electrònic, i de les xarxes socials.

Data d'actualització: 14.11.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció