Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > La Cambra de Comerç Italiana i el restaurant Can Pitarra, Medalles d’Or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona

La Cambra de Comerç Italiana i el restaurant Can Pitarra, Medalles d’Or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona

El passat 21 de març l’Ajuntament de Barcelona va lliurar les Medalles d'Or al Mèrit Cívic a la Cambra de Comerç Italiana a Barcelona i a l'emblemàtic restaurant Can Pitarra, del carrer d'Avinyó. Amb aquest reconeixement, s'ha premiat el compromís de la cambra amb la promoció cultural i la qualitat culinària i la trajectòria de 125 anys del restaurant.

La Cambra de Comerç Italiana va commemorar el 2014 el centenari de l’arribada del primer grup d’italians a la ciutat. L’entitat treballa per fomentar les relacions comercials entre Barcelona i Itàlia i promociona les empreses italianes.

L’any 1889 el dramaturg Frederic Soler, “Serafí Pitarra”, va deixar la rellotgeria de la casa on va viure, al carrer d’Avinyó, i un any després es va convertir en el restaurant Cisco. L’any 1953 es va traspassar i es va reanomenar restaurant Sogas. Els germans Jaume i Marc Roig des de 1987 porten les regnes de l’establiment, al qual van retornar el nom de Pitarra. El restaurant s’ha convertit en un museu dedicat a la figura de l’escriptor Frederic Soler.

Data d'actualització: 04.04.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció