Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > Notícies > Notícies 2016 > Llibre Capitans del Comerç

El president de la Generalitat va presidir la presentació del llibre Capitans del Comerç

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar que “el Govern català vol dialogar amb tothom, començant pels sectors socials i econòmics, des de la petita botiga fins al gran banc, i acabant per polítics de totes les condicions” en el decurs de l’acte de presentació del llibre Capitans de Comerç. Explicats pels seus fills, el cap de l’Executiu va subratllar la intenció del Govern d’estar “permanentment obert al diàleg, a la realitat, que és tossuda, que és la que és” . I va advertir que “negar-la no només és antipolític, sinó antisocial i antieconòmic”. “Continuarem oportunitats per dialogar” i amb el capteniment de voler superar qualsevol dificultat , va afegir, “de les pedres del camí en aquest cas, nosaltres fem plans, plans de futur”.

El llibre que es va presentar és el segon volum de la col·lecció Capitans, una obra que vol reconeix la tasca d’una cinquantena de famílies empresàries catalanes que van anar consolidant les seves empreses durant el segle passat i que avui han esdevingut una peça clau de l’economia catalana.

Davant una representació dels protagonistes d’aquesta publicació, els comerciants, el president ha posat en relleu la capacitat del comerç per “condicionar la geografia urbana i social del nostre país” i va destacar-ne la seva “extraordinària capacitat d’adaptació i d’innovació” a “les circumstàncies que canvien el context”, entre les quals va citar els “canvis polítics, socials i tecnològics”. Va subratllar també la seva capacitat per anar a la recerca d’oportunitats, la qual, va dir, “és condició indispensable per poder aprofitar aquestes oportunitats”.

En aquest context, el president va assenyalar que a millora de les dades econòmiques, com ara el descens absolut de l’atur, el més alt que hi ha hagut des de 1990, o el creixement d’un 3,4% de l’economia catalana, “no s’explicaria mai sense l’aportació persistent i tossuda d’un teixit econòmic i comercial”. Per això, va assegurar que el Govern estarà al seu costat, per tal que “no pari de bategar”, perquè el batec de l’economia és el batec del país, sigui petit o gran”¨.

A l’acte, que va tenir lloc a la Torre Banc Sabadell de Barcelona hi va intervindre també el president de Banc Sabadell, Josep Oliu; l’editor, Xavier Cambra, i l’autor. El llibre de l’autor Joan Safont Plumed ha estat editat per Mobil Books, També hi va assistir el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, a més d’una àmplia representació del món empresarial.

Data d'actualització: 16.03.2016
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció