Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Comerç > 13a edició dels Premis de comerç

13a edició dels Premis de comerç

La 13a edició dels Premis reconeix la contribució de les empreses i entitats del sector a la consolidació del comerç urbà de proximitat a Catalunya. En aquest sentit, els guardons distingeixen les iniciatives més innovadores i també la tasca realitzada per les entitats representatives del sector.

Premis de la Generalitat de Catalunya a la Iniciativa Comercial

 • Premi a la Millor Iniciativa Comercial en Innovació, que reconeix reconeix els projectes de reforma i adequació d’establiments comercials, així com els projectes estratègics de millora de la competitivitat de les empreses. Els guardonats han estat:

  Veritas (Barcelona, Barcelonès): Per haver celebrat el seu desè aniversari amb l’obertura d’un establiment emblemàtic i haver posat en marxa una botiga online de primeríssima categoria.

  B&B Estilistes(Manlleu, Osona): Per haver implantat un nou concepte de perruqueria.

  Bric Store 3.0 (Montmeló, Vallès Oriental): Per la incorporació de les noves tecnologies al comerç tradicional de ferreteria i bricolatge.

  En aquesta categoria de Millor Iniciativa en Innovació ha obtingut també una Menció especial l’empresa Gratacós (Barcelona, Barcelonès), per la seva trajectòria comercial, que ha sabut, al llarg del temps, combinar tradició i modernitat, convertint l’establiment del Passeig de Gràcia en una de les botigues més emblemàtiques de Barcelona.

 • Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial, que reconeix reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per associacions territorials que hagin destacat pel foment de l’associacionisme i del comerç de proximitat en el seu territori.. Els guardonats han estat:

  Associació de Comerciants del Voltraganès, per la creació de sinèrgies amb altres sectors com el turisme, l’esport i la cultura i per la creació de la marca V el Volt que aglutina els comerços de dos municipis (Les Masies i Sant Hipòlit de Voltregà).

  Mollerussa Comercial, per haver implementat una campanya de descomptes innovadora mitjançant una nova moneda: el Molleuro.

  Unió de Botiguers de Reus, per la posada en marxa del Reus Fashion Festival, dins d’un espai innovador com és la Fira de Reus amb sis espais dinàmics.

 • Premi a la Millor Gestió Col·lectiva Sectorial, que reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per associacions sectorials o centrals de compres i serveis que hagin destacat pel foment de l’associacionisme i del comerç de proximitat en el seu sector de referència. Els guardonats han estat:

  Gremi de Majoristes del Mercat del Peix de Mercabarna, pel projecte Creix amb el peix, programa educatiu d’accions i promoció del consum de producte de la pesca que potencia el sector des del coneixement i l’educació dels més petits.

  Gremi de Llibreters de Catalunya, pel projecte Liberdrac, una llibreria de venda online i la creació d’un e-book propi d’última tecnologia i posar-la a disposició de la llibreria tradicional.

 • Premi a la Millor Gestió Pública:, que reconeix els ajuntaments, pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que impulsin el model català de comerç urbà de proximitat. Els guardonats han estat:

  A l’Ajuntament d'Olot i l'Associació de Comerciants d'Olot, pel projecte ESPAIS ACTIUS, endegat conjuntament per l’Ajuntament i l’Associació de comerciants, per aprofitar els locals buits del centre per donar a conèixer els espais disponibles i l’activitat d’altres barris, fent-los aparador actiu de l’oferta comercial.

 • Premi a la Millor Actuació d'Especial Notorietat, que reconeix els projectes que, en zones d’alta concentració comercial hagin destacat per la millora de l’experiència de compra dels consumidors o que comporti l’assumpció de noves àrees de gestió. Els guardonats han estat:

  L'Associació de Comerciants de Vic, pel projecte conjunt Targeta Urbana Vic, que incorpora un xip que acumula descomptes a les botigues, iniciativa desenvolupada entre les associacions CentreVic, Carrer de Gurb i Remei i Estadi.

  L'Associació Centre Vila de Vilafranca del Penedès, pel projecte de la targeta de fidelització “Vilafranca Comerç” que acumula descomptes, promocions i sorteigs a les botigues.

  La Unió de Comerç Rapitenca de Sant Carles de la Ràpita, per la millora en l’experiència de comprar que suposa el projecte de plataforma per mòbils que, a més d’un sistema de pagament, és un sistema de fidelització de clients.

 • Premi a la Millor Gestió Col·lectiva, que reconeix els gerents de centres urbans, associacions de comerciants, centrals de compres i serveis, gremis, etc., que en la tasca diària fomenten la professionalització de la gestió i la prestació de serveis als operadors comercials. Els guardonats han estat:

  Sra. Montserrat Pujolràs i Canaleta,gerent de la Federació de Comerç de la Selva, per les campanyes de comunicació, fidelització i dinamització de la comarca.

  Sra. Isabel Morell i Casellas,gerent de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, per la seva gestió d’una associació de més de 300 associats que celebra tres fires anuals i té un alt grau de reconeixement social al seu barri.

  Sra. Maria Rosa Armengol i Auguets,gerent de la FECOM de Lleida , per les campanyes de comunicació, per la seva gestió en la constitució del 90% de les associacions de la demarcació de Lleida, a qui presta serveis en l’àmbit territorial i per la direcció de la revista INNOVA.

 • Reconeixements a persones, empreses i entitats que han destacat per la seva trajectòria professional, per la seva dedicació al sector, per la seva capacitat d’innovació i emprenedoria, per la posada en valor de la funció social del comerç urbà, pel desenvolupament de treballs tècnics vinculats al sector, en definitiva, per a haver portat a terme diferents projectes que han contribuït a prestigiar l’activitat comercial a Catalunya. Els guardonats han estat:

  Sr. Pascual Chacón i Sánchez,president de la Confederació de les Terres de l’Ebre, per la seva tasca en favor de l’associacionisme comercial.

  A títol pòstum, Sra. Mercè Canal i Bosch,responsable del Servei Lingüístic de la Confederació de Comerç de Catalunya.

  A títol pòstum, Sr. Albert González i Orduna,director de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

Premis de la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris

La Generalitat de Catalunya ha distingit un total de 28 establiments centenaris, per la seva trajectòria durant més de cent anys de servei de qualitat i personalitzat als seus clients, i per la seva adaptació als canvis i necessitats de compra dels ciutadans.

Els establiments distingits són:
- Ca l’Huguet, de Calaf (Anoia)
- Cal Codina de Tous, de Sant Martí de Tous (Anoia)
- Cal Mingo Flequers i Pastissers, de Barcelona (Barcelonès)
- Casa Brandi, de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre)
- Cebado, de Barcelona (Barcelonès)
- Comercial Oliva, de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre)
- El Tío Ché, de Barcelona (Barcelonès)
- Fleca Barot, de Barcelona (Barcelonès)
- Forn Cabrera, de l’Ampolla (Baix Ebre)
- Forn de Pa Marí, de Gelida (Alt Penedès)
- Forn Masvidal, de Canet de Mar (Maresme)
- Forn Pallarès, d’El Pla de Santa Maria (Alt Camp)
- Forn Sant Josep, de Barcelona (Barcelonès)
- Forn de Sant Roc, de Manlleu (Osona)
- Fort Joier, de Reus (Baix Camp)
- Furest, de Barcelona (Barcelonès)
- Galetes Graupera, de La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà)
- Gato Negro, de Barcelona (Barcelonès)
- Joieria Moner, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
- La Elèctrica Bernat, de Roquetes (Baix Ebre)
- Monsó y Benet SL, de Barcelona (Barcelonès)
- Pastisseria Alemany Jiménez, d’Amposta (Montsià)
- Pastisseria Colom, de Cervera (Segarra)
- Pastisseria Cortacans, de Barcelona (Barcelonès)
- Pelegrí, de Barcelona (Barcelonès)
- Salvadó Joiers, d’Amposta (Montsià)
- Serralleria Cruells, d’El Prat de Lluçanès (Osona)
- Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, SCCL, de Valls (Alt Camp)

Data d'actualització: 18.04.2013
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció