Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia

Formació relacionada amb els oficis artesans

En aquest apartat trobareu cursos relacionats amb oficis artesans que es duen a terme en diverses institucions o entitats.

Curs tècnic i pràctic de motlles de colada

Impartit per Claudi de José i coordinat per Rosa Cortiella

El coneixement de la producció de motlles per a ceràmica és un procés molt tècnic i específic. Moltes vegades molts projectes no es duen a terme pel desconeixement del funcionament dels motlles. En aquest curs volem donar una visió àmplia de les diferents tipologies de motlles, aplicacions i solucions tècniques i aprendre a realitzar motlles d’escaiola que s’adaptin a les necessitats específiques de cada participant. A cada sessió en Claudi de José, especialista en aquesta temàtica i amb una gran experiència, ens donarà els recursos tècnics per a conèixer el funcionament de l’escaiola i com treballar-la. El curs es planteja combinant conceptes teòrics i metodologia pràctica.

Taller i visita: “Teixits tècnics i teixits intel·ligents”

19 febrer / 11:30 - 13:00 | Gratuït
CENTRE DE DOCUMENTACIÓ I MUSEU TÈXTIL
Salmerón 25, 08222 Terrassa Tel. 937315202|info@cdmt.cat

En les darreres dècades moltes empreses del sector tèxtil estan aplicant noves tecnologies amb una gran creativitat per donar lloc a productes que responen a reptes concrets de la nostra societat. Un dels més importants és la sostenibilitat dels teixits, així, es busquen formes de reduir el consum d’aigua, d’aconseguir noves matèries primeres, etc…
D’altra banda, es produeixen nous tipus de teixits que responen a altres necessitats com la de protegir-nosguarir-nos o a altres usos en decoració o arquitectura, per exemple.
Avui us presentem algunes d’aquestes innovacions relacionades amb els teixits tècnics i també parlarem dels teixits intel.ligents. Ho farem a partir de petits experiments dins de l’Aula Didàctica del CDMT, d’una projecció i d’una visita a la part final de l’exposició “Retalls d’ahir i d’avui” potser l’espai menys conegut de la mostra.
Més informació i inscripció prèvia a: auladidactica@cdmt.cat
93 731 52 02. Places limitades.

Cursos

Data d'actualització: 27.03.2017
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció