Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia

Oficis singulars

Catalunya presenta una àmplia varietat de sòls i climes, a més de les múltiples aportacions culturals fetes al llarg dels segles, de la tradició dels seus artesans i l'esperit innovador dels seus dissenyadors.

Catalunya gaudeix arreu del seu territori de manifestacions artesanes de gran rellevància i representativitat. Activitats artesanes que són pròpies i exclusives de diferents zones.

Oficis Singulars és un projecte que reconeix la identitat d'alguns oficis que ens són propis, és a dir, oficis i productes únics i molt vinculats a la població o demarcació dels quals són originals.

Oficis singular - Imatge Cap

Demanar sol·licitud

Es poden declarar zones d’Oficis singulars de Catalunya les àrees geogràfiques que disposin d’un mínim de cinc tallers artesans on els oficis propis estiguin relacionats amb el territori, el procediment i el producte, depenguin del medi geogràfic en què es realitza l’extracció de la matèria primera, la transformació i l’elaboració del producte final, o tinguin una tradició artesanal de llarg recorregut o reconeixement històric.

La sol·licitud per demanar la declaració d’una zona d’oficis singulars de Catalunya l’han de presentar les corporacions locals o comarcals, acompanyada de la documentació indicada en l’ordre de desplegament, i s’accedeix des de l’apartat de Tràmits de la plataforma EACAT.

Data d'actualització: 24.11.2015
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció