Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Comercialització > Fires professionals i d'artesania

Fires professionals i d'artesania

Fires professionals i d'artesania

Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, desenvolupa un programa de promoció comercial de l'artesania vinculat al món de les fires, tant les adreçades a compradors i col·lectius professionals com aquelles obertes al gran públic, amb l'objectiu de facilitar una presència activa dels diferents sectors artesans catalans al món firal.

Partint dels tres universos en què es mou l'artesania contemplats al nostre Pla Estratègic (objecte, subjecte, espai), tenim presència al Saló biennal Construmat, amb un estand en què hi estan representats diversos oficis artesans vinculats a la construcció. Els anys alterns, Artesania Catalunya està igualment present al Saló biennal Alimentaria amb empreses artesanes la producció de les quals està vinculada a la gastronomia i la restauració. En aquest sentit, la presència es duu a terme en el sector Restaurama, dedicat a restaurants i establiments gastronòmics.

La decisió de participar en altres fires no està, naturalment, tancada. S'analitzen de manera continuada diferents esdeveniments firals, tant de Catalunya com de l'Estat, i també a escala internacional, per valorar quines són les més adequades per presentar la qualitat de l'oferta artesana catalana; a més de poder organitzar sessions informatives (infofires) per al sector.

D'altra banda, el col·lectiu artesà català troba a les fires d'artesania una de les seves principals vies de comercialització.

Artesania Catalunya, conscient d'aquesta realitat, té la voluntat de reordenar i prestigiar les fires d'artesania que es fan al nostre país. Per aconseguir-ho, ofereix assessorament, difusió i suport econòmic a les fires monogràfiques que es realitzen actualment.

A més a més, s'està impulsant la creació de noves fires de caràcter monogràfic o temàtic, per tal de contribuir a una comercialització adequada dels productes artesans catalans i de millorar la imatge de la nostra artesania a la societat.

Igualment vinculat a la comercialització a través del sector firal, disposem d'un programa d'incentius per a la participació individual i col·lectiva a fires de Catalunya, Espanya i de l'estranger, com també per a viatges de prospecció de mercat o visites a fires.

Data d'actualització: 06.04.2017
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció