Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Centre d'Artesania Catalunya > Setmana d’Artesania de Catalunya (2013) – The CraftRoom

Setmana d'Artesania de Catalunya (2013) – The CraftRoom

La Setmana de l’Artesania de Catalunya és una actuació del CCAM, amb activitats repartides en diferents ubicacions, que va començar el passat 18 de novembre i finalitza el dia 1 de desembre de 2013.

En el marc de la Setmana, es duran a terme els següents esdeveniments:

 • Lliurament Diplomes de Mestre Artesà
  El passat dilluns, 18 de novembre el Departament d’Empresa i Ocupació va distingir amb el Diploma de Mestre Artesà 27 artesans catalans, en un acte celebrat al Palau de Pedralbes i presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Hble. Sr. Felip Puig. El lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà va obrir el calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya, que comptarà amb diferents activitats arreu del territori i el Saló The CraftRoom a l’edifici Disseny Hub Barcelona.
  Amb aquestes distincions, el Departament —mitjançant el CCAM– vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió, i s’avaluen aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació, així com la incorporació de disseny, innovació, i creativitat al procés artesanal.

 • Tallers infantils al Centre d’Artesania Catalunya, La Bisbal d’Empordà i Tortosa
  En el marc de la Setmana d’Artesania de Catalunya, la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici (FAAOC) i el CCAM han programat a Barcelona, La Bisbal d’Empordà i Tortosa un conjunt de tallers amb diferents escoles d’educació infantil, primària i secundària de tot Catalunya, als que assistiran més de 500 nens i nenes.
  Els tallers, que es desenvoluparan els dies 26, 27 i 28 de novembre, entre les 9 i les 13h, tindran lloc a la seu del centre d’Artesania Catalunya, a l’Escola de Ceràmica de La Bisbal i a la seu de l’Associació d’Artesans de les Terres de l’Ebre a Tortosa.

 • Exposició “265 anys de l’Art del Fil”

 • The CraftRoom
  Com a cloenda de les activitats que s’hauran anat desenvolupant en el marc de la Setmana d’Artesania de Catalunya, els dies 29, 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc a l’edifici Disseny Hub Barcelona el Saló The CraftRoom.
  The CraftRoom creix per convertir-se en el gran aparador de l’artesania catalana. En aquesta nova edició, a més de potenciar un espai de venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis (complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal, elements de decoració, etc.), un calendari de diferents activitats - tallers infantils, demostracions d'ofici, exposicions, mostra dels projectes de final de curs dels alumnes excel•lents de les escoles d'Arts i Disseny (Futur ExcelWlent), projecció d'audiovisuals sobre l'artesania catalana i Portugal com a País convidat (Venda directa i demostracions) -, també acull la Llotja de Negocis, on empreses artesanes mostren les aplicacions dels oficis artesans en els seus àmbits a professionals d’altres sectors creatius i productius i la presència de diferents Entitats que presenten la oferta vinculada a l’artesania (Escoles d’Arts i Disseny, Museus, Associacions i gremis sectorials i territorials, Administracions locals i comarcals, Proveïdors de matèries primeres i serveis, Mitjans de comunicació i Organismes de promoció empresarial). Un pas més per convertir The CraftRoom en una referència obligada de l’artesania catalana.

 • Jornada Professional: Artesania Ara. Interaccions professionals
  El dia 29 de novembre, a les 10 h. a l’Auditori del DHUB, es durà a terme la jornada professional Artesania Ara. Interaccions professionals, en la que empreses artesanes i professionals d’altres àmbits creatius i productius ens parlaran de les seves experiències exitoses de col·laboració. També tractarà de les oportunitats i beneficis que la internacionalització representa per a les empreses artesanes.

 • Off Setmana de la Artesania de Catalunya
  Podreu trobar tota la informació sobre totes les activitats artesanes que es faran arreu de Catalunya durant la realització de la Setmana d’Artesania de Catalunya a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM.

Data d'actualització: 04.12.2013
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció