Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Centre d'Artesania Catalunya > Setmana d'Artesania de Catalunya (2012) – The CraftRoom

Setmana d'Artesania de Catalunya (2012) – The CraftRoom

La setmana del 26 de novembre al 2 de desembre es realitzaran una sèrie d’actuacions:

  • MonogràficMonogràficMonogràfic Especial Setmana d'Artesania de Catalunya

Lliurament Diplomes de Mestre Artesà

El Departament d’Empresa i Ocupació distingirà amb el Diploma de Mestre Artesà 19 artesans catalans, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat i presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el dilluns, 26 de novembre. El lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà obre el calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya, que comptarà amb activitats com tallers infantils al centre d’Artesania Catalunya i la fira The Craftroom a Fira de Barcelona.

Amb aquestes distincions, el Departament —mitjançant el CCAM– vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió, i s’avaluen aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació, així com la incorporació de disseny, innovació, i creativitat al procés artesanal.

Tallers infantils al Centre d’Artesania Catalunya

En el marc de la Setmana d’Artesania de Catalunya, la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici (FAAOC) i el CCAM han programat al Centre d’Artesania Catalunya un total d’11 tallers amb diferents escoles d’educació infantil, primària i secundària de tot Catalunya, als que assistiran un total de 385 nens i nenes.

Els tallers, que es desenvoluparan els dies 27, 28 i 29 de novembre, entre les 9 i les 13h, tindran lloc a la seu del centre d’Artesania Catalunya al c/Banys Nous, 11 de Barcelona, i estaran impartits per les empreses artesanes NQUART (cuir), Aventurina (Vidre) i Marina Grafeuille (macramé).

The Craftroom

Com a cloenda de les activitats que s’hauran desenvolupat des del dia 26 de novembre en el marc de la Setmana d’Artesania de Catalunya, els dies 30, 1 i 2 de desembre tindrà lloc al Pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc la Fira The Craftroom.

The Craftroom acollirà una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans catalans, que comptarà amb un centenar d’expositors de diferents sectors i oficis: complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal, elements de decoració, entre altres. També hi haurà la presència de diversos tallers artesans de comunitats autònomes com Galícia, Castella-La Manxa i País Basc, i un país convidat – Finlàndia –. The Craftroom es completarà amb un calendari de diferents activitats com tallers infantils, demostracions d'ofici, exposició dels projectes de final de curs dels alumnes excel·lents de les escoles d'Arts i Oficis, performances, projecció d'audiovisuals sobre l'artesania catalana, l'espai youtube de la FAAOC (Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya) i una zona de descans per als visitants.

Futur Excel·lent és un espai de The Craftroom on els alumnes de la promoció del 2011 i 2012 de les escoles d’arts i oficis de Catalunya mostraran el seu projecte final a empreses, professionals i públic general interessats en detectar els nous talents del sector artesà.

Participen un total de 34 projectes excel·lents d’un total de 9 escoles.

Futur Excel·lent neix amb la vocació de fer de pont entre l’escola i el mercat laboral per als millors alumnes de cada promoció. Participen: Escola Massana, Escola Municipal d’Art Arsenal, Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja, Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, Escola d’Art i Disseny de Tarragona, Escola d’Art del Treball, Escola d’Art de Sant Cugat del Vallès, FDModa i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada.

En el marc de la fira The Craftroom es projectaran també diferents audioviduals relacionats amb l’artesania catalana, produïts per la FAAOC i pel CCAM. D’una banda, trobarem una selecció de projeccions de tallers, activitats i altres esdeveniments realitzades per les diferents associacions que formen la FAAOC y que formen part de l’espai que la FAAOC té al canal Youtube.
De l’altra, es podrà visionar la trilogia Objecte / Subjecte / Espai, col·lecció d’audiovisuals editada pel CCAM que parlen sobre l’artesania a Catalunya, vista des d’una perspectiva contemporània, per obrir el debat sobre el futur del sector, tot destacant les tendències que apunten positivament cap al seu protagonisme i la seva capacitat pont entre l’art i el disseny.
Un enfocament per conceptes, no per tècniques, on l’important és la transversalitat de cada un d’ells: des de l’espai col·lectiu, a l'espai pròxim, i a l'espai vital i personal. Interessa desvetllar interès, la inquietud, la interrogació per temes que són aparentment coneguts, però profundament ignorats. En aquest sentit no interessa tant informar del “com” com del “què”.

Off Setmana de la Artesania de Catalunya

Podreu trobar tota la informació sobre totes les activitats artesanes que es faran arreu de Catalunya durant la realització de la Setmana d’Artesania de Catalunya a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM en el següent enllaç:

Data d'actualització: 26.09.2014
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció