Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Notícies > Artesania > La Generalitat de Catalunya formalitza un conveni amb la FAAOC per a la promoció de l’artesania a Catalunya

La Generalitat de Catalunya formalitza un conveni amb la FAAOC per a la promoció de l’artesania a Catalunya

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va formalitzar un conveni de col·laboració amb el president de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Oficis de Catalunya (FAAOC), Joan Farré, per a la promoció de l’artesania. Amb aquest acord, el Govern de la Generalitat de Catalunya -a través del CCAM- i la FAAOC desenvoluparan accions per promoure la internacionalització de l’artesania catalana, millorar les capacitats professionals, realitzar actuacions de debat i contrast del sector i donar notorietat al sector artesà català en la societat.

La FAAOC és l’entitat que agrupa a les principals associacions d’artesans de Catalunya i aglutina els artesans professionals de qualsevol ofici del país amb la voluntat d’esdevenir l’interlocutor del sector amb l’Administració. En aquest context, el pla d’actuacions 2015 de la FAAOC preveu les següents accions:

• Creació del Centre Professional d’Oficis, per tal de completar amb coneixement pràctic i la formació teòrica de les escoles. Amb aquesta actuació es garanteix la projecció i continuïtat del coneixement de les tècniques pròpies dels oficis artesans, que ha de facilitar el desenvolupament de projectes propis i la presència d’una oferta professional formada que pugui ser contractada per les empreses del sector artesà. Inclourà curs pilot de formació en imatgeria festiva.

• Estratègies de comercialització en l’àmbit internacional, amb un pla d’actuació internacional de les empreses més representatives i consolidades del sector artesà per aconseguir una presència creixent en diferents mercats, mitjançant el desenvolupament de projectes de promoció exterior.

• Creació d’una exposició anual de peça única d’artesania artística de nivell internacional a Barcelona que trenqui estereotips al voltant de l’artesania i faci visible l'artesania actual més potent per ser un referent de disseny, introduint-la en el circuit de galeries a Catalunya i obrint-la a l’àmbit internacional.

• Realització de conferències professionals per posar al dia i en comú aspectes vinculats a la seva activitat professional i que evolucionen i canvien a gran velocitat, com noves estratègies comercials, nous materials, noves tècniques, sinèrgies...

• Realització d’exposicions a les sales d’Artesania Catalunya. La FAAOC durà a terme dues exposicions on mostrar la realitat del sector i la projecció de futur.

Aquestes accions previstes al Pla d’Actuacions de la FAAOC per al 2015 representen un pressupost total de 76.600 euros, dels quals la Generalitat, a través del CCAM, donarà suport amb fins a 57.450 euros. A més, facilitarà assessorament tècnic i suport a l’entitat amb l’equip de l’àrea d’artesania.

Data d'actualització: 14.07.2015
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció