Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Notícies > Artesania > Nous distintius Artesania

Nous distintius de promoció per a l’Artesania catalana

El Decret 182/2014, de 30 de desembre, sobre l’activitat artesanal, inclou, entre altres novetats, la creació de diferents distintius que han de permetre millorar l’acreditació i visibilitat dels productes artesans catalans i dels punts geogràfics del territori on l’artesania té una presència rellevant.

Aquests distintius són:

 • Distintiu de producte D’A (D’Artesania catalana)
  El distintiu de producte D’Artesania (D’A) és una acreditació que la Generalitat de Catalunya dóna a les persones artesanes que s’hi dediquen professionalment, per tal d’acreditar que els seus productes són elaborats de manera artesanal mitjançant els processos propis del seu ofici i produïts a Catalunya.

  El distintiu pot ser utilitzat en tots els productes que siguin de producció pròpia de la persona sol·licitant i que hagin estat elaborats amb processos artesanals.

 • Distintiu per a establiments de venda d’artesania catalana
  Amb la finalitat de promoure la comercialització de l’artesania catalana s’ha creat un distintiu d’establiment de venda d’artesania catalana, que ha de permetre les persones compradores tenir la garantia que estan adquirint autèntica artesania catalana. Poden sol·licitar i utilitzar aquest distintiu les persones artesanes que s’hi dediquen professionalment, i que disposen d’un punt de venda directa al públic, propi i permanent, dels seus productes.

 • Distintiu d'Oficis Singulars
  Per tal d’activar i promoure els territoris i la seva artesania es poden declarar zones d’oficis singulars de Catalunya les àrees geogràfiques que disposin d’un mínim de cinc tallers artesans on els oficis propis estiguin relacionats amb el territori, el procediment i el producte, depenguin del medi geogràfic en què es realitza l’extracció de la matèria primera, la transformació i l’elaboració del producte final, o tinguin una tradició artesanal de llarg recorregut o reconeixement històric.

 • Distintiu Punt d’Interès Artesanal
  Poden ser declarats punts d’interès artesanal aquells municipis o àrees dins d’un mateix municipi on es doni una concentració d’un mínim de cinc tallers artesans o tinguin una tradició artesanal de llarg recorregut o reconeixement històric.

Data d'actualització: 19.11.2015
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció