Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Notícies > Artesania > The CraftRoom va tancar a El Born, Centre Cultural la seva 4a edició amb Japó com a país convidat i més d'un centenar d'expositors d'artesania

The CraftRoom va tancar a El Born, Centre Cultural la seva 4a edició amb Japó com a país convidat i més d'un centenar d'expositors d'artesania

El saló The CraftRoom, la principal mostra d’exposició i venda de productes artesans a Catalunya, va tancar el passat 12 de juliol la seva quarta edició, que va reunir un total de 108 expositors a El Born, Centre Cultural.

A més d’esdevenir un gran espai de contacte entre artesans i públic, el saló va impulsar, com a novetat, un espai dedicat a artesans emprenedors per promoure la presència en el mercat de les noves generacions artesanes. També va tornar a potenciar el nou talent al mercat laboral a través de Futur Excel·lent.

D’altra banda, en aquesta edició, Japó va ser el país convidat, amb una col·lecció de productes artesanals que recullien tradició, disseny i innovació i la presència d’artesans i empresaris nipons que van realitzar tallers, conferències i exposicions.

El Saló, d’accés gratuït, va obrir al gran públic aquest divendres 10 de juliol i i va tancar diumenge 12.

The CraftRoom va posar també el punt i final a la Setmana d’Artesania de Catalunya que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, per promocionar el sector. The CraftRoom és una iniciativa impulsada pel CCAM, amb l’objectiu de crear una espai de referència per a la mostra i comercialització dels productes artesans.

108 expositors
The CraftRoom va acollir una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans i va comptar amb la presència de 69 empreses i entitats de diferents sectors i oficis d’arreu del territori i de la resta de l’estat: complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal i elements de decoració, entre d’altres. Escoles d’Arts i Disseny, museus, galeries, associacions i gremis sectorials i territorials, administracions locals i comarcals, i organismes de promoció van mostrar la seva oferta vinculada a l’artesania.

El saló va comptar amb la presència de tallers artesans procedents de diversos punts de l’estat espanyol i enguany amb Japó com a país convidat. L’artesania nipona va comptar amb un estand propi, amb una col·lecció de productes artesanals que recullien tradició, disseny i innovació i la presència d’artesans i empresaris nipons que realitzaran tallers, conferències i exposicions.

Impuls a l’emprenedoria artesanal
Enguany, i com a novetat principal, el saló va dedicar un espai a promoure la presència en el mercat de les noves generacions d’artesans. 14 emprenedors - empreses que tenen menys de tres anys - van posar a l’abast del gran públic les seves creacions. D’aquesta manera es vol ajudar a aquests emprenedors a presentar i vendre el seus productes, mitjançant aquesta plataforma de llançament.

Futur Excel·lent: formació i talent creatiu
Futur Excel·lent va ser l’espai de The CraftRoom on els alumnes de les escoles d’arts i oficis de Catalunya que han tret un Excel·lent en el seu projecte de final de curs el mostraran a empreses, professionals i públic general. L’objectiu és apropar el nou talent al mercat laboral. Enguany hi prendran part 37 projectes excel·lents procedents de 9 escoles d’arreu de Catalunya.

Activitats i demostracions
Dins l’espai que la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) va tenir a The CraftRoom, es van organitzar diferents activitats, com demostracions, projeccions d’audiovisuals i les històries artesanes, on alguns expositors explicaran el seu projecte vital i professional.

Off Setmana de la Artesania de Catalunya
Durant la Setmana d’Artesania de Catalunya es van realitzar un seguit d’activitats artesanes, que es van dur a terme arreu de Catalunya, i que es podien consultar a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM.

El Born, Centre Cultural
The CraftRoom es va celebrar, per segon any consecutiu, a El Born Centre Cultural, un espai únic i emblemàtic que va acollir el saló i la seva oferta a l’interior de l’espai cultural. The CraftRoom es va instal·lar durant tres dies al Born, recuperant l’essència artesanal del barri, on històricament es concentraven els petits artesans de Barcelona i on es reunien els gremis de tots els oficis, comerços, botiguers i mercaders.

Data d'actualització: 14.07.2015
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció