Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Notícies > Artesania > El projecte Apotheke rep la distinció del Memorial Joan Capdevila 2015

El projecte Apotheke rep la distinció del Memorial Joan Capdevila 2015

En el marc dels actes de la Fira del Tupí a Sant Julià de Vilatorta, el passat dia 30 de maig es va lliurar el premi Projecte I+T (Innovació + Tradició) “Memorial Joan Capdevila” al projecte Apotheke, realitzat per la ceramista Eva López Miguel i la dissenyadora de producte Petra Hiebler.

Enguany les bases del concurs establien la revisió i l’actualització dels objectes en l’àmbit farmacèutic.

El projecte guanyador, Apotheke (farmàcia, en alemany, amb etimologia grega que també dóna origen al terme català apotecari), revisa el referent popular del pot de farmàcia i fa una proposta actualitzada basada en dues idees bàsiques, el control d’estoc del contingut dels pots i el reciclatge del contenidor, conservant unes referències de color dels atuells tradicionals de la ceràmica barcelonina, el blanc i el blau.

El pot de farmàcia Apotheke està realitzat en porcellana blanca i té unes marques al llarg del cos per poder controlar els nivells del contingut mitjançant una banda de silicona de color blau que es pot anar canviant de posició. Amb un retolador es pot modificar la retolació i fer el reciclatge del pot per contenir altres materials.

L’exposició inaugurada durant la Fira del Tupí mostra el desenvolupament de tot el projecte, des dels referents gràfics, dibuixos i plànols de l’objecte, fins a la peça final passant per tot el procés tècnic ceràmic per a la realització del pot de farmàcia, prototips, motlles i acabats.

Data d'actualització: 16.06.2015
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció