Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Notícies > Artesania > L'Escola Massana i l'Associació Obrador Xisqueta, "Premios Nacionales de Artesanía"

L'Escola Massana i l'Associació Obrador Xisqueta, "Premios Nacionales de Artesanía"

L’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny, i l’Associació Obrador Xisqueta, han estat reconegudes amb els 'Premios Nacionales de Artesania'. Aquests guardons són el reconeixement a la trajectòria de les empreses artesanes i tenen per objectiu impulsar la competitivitat d’aquest sector, i són lliurats pel Ministeri d’Industria. Els artesans catalans han estat acompanyats pel gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

L’Escola Massana ha obtingut el guardó ‘Premio Promociona para Entidades Públicas’ per la seva contribució a la promoció de l’artesania. L’Escola Massana és un centre públic de formació d’Art i Disseny de la ciutat de Barcelona, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’escola compta amb més de 85 anys d’història i ha impulsat la formació de més de 70.000 estudiants. El centre ofereix el Grau d’Arts i Disseny, la primera i única titulació universitària de tot l’estat espanyol especialitzada en artesania. El grau respon a la demanda de professionals de les diferents disciplines que intervenen en el procés creatiu. A més a més, contempla una menció en Arts Aplicades en la qual l’alumne es pot especialitzar en ceràmica i vidre, joieria o tèxtil.

Obrador Xisqueta ha obtingut el ‘Premio al Emprendimiento’ per la introducció de nous conceptes i tècniques en el sector. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre creada l’any 2009 al Pirineu de Lleida i un exemple d’emprenedoria en el sector, i de foment de l’ocupació de la dona en el món rural. Gràcies a la seva gestora, i a un grup de deu artesanes, Obrador Xisqueta impulsa la creació de nous productes de llana amb una important innovació en el disseny. Sota la marca Xisqueta, la firma vol transmetre modernitat i valors tan actuals como el km 0, la recerca en tèxtil, l’ecologia i la sostenibilitat. Els seus productes es poden adquirir a través de punts de venda presencials distribuïts pel territori i també a través de la seva botiga online.

En aquesta 9a edició dels Premios Nacionales de Artesanía, Catalunya ha presentat un total de 9 candidatures, de les quals 4 van ser seleccionades com a finalistes dels guardons. A més de les guanyadores, també es van classificar en la final dels guardons Blancafort OM, al “Premio Nacional de Artesania”, que reconeix la trajectòria d’aquesta empresa especialitzada en la fabricació d’orgues. reconeguda internacionalment per la seva innovació tecnològica i la recerca en aquest àmbit; i, l’A FAD, Artistes i Artesans del Foment de les Arts i del Disseny optant al “Premio Promociona para Entidades Privadas” a les institucions que contribueixen a la promoció de l’artesania.

Data d'actualització: 30.03.2015
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció