Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Notícies > Artesania > La Generalitat impulsarà la formació professional artística en artesania

La Generalitat impulsarà la formació professional artística en artesania

La Generalitat i la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) col·laboraran per impulsar l’ensenyament reglat dels oficis artístics i la formació en artesania. El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons; el director general de Comerç i director del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, (CCAM) Josep Maria Recasens; i el president de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC), Joan Farré; van signar el conveni que permetrà la col·laboració en aquest àmbit en els propers cinc cursos.

Mitjançant aquest acord de col·laboració, Govern i FAOCC impulsaran mesures conjuntes de cooperació per impulsar els estudis professionals artístics i promoure la formació en el sector de l’artesania mitjançant les Escoles d’Arts Plàstiques i Disseny . En aquest sentit, es col·laborarà en la formació permanent del professorat i en l’oferiment de places de formació en centres de treball, l’especialització del currículum i el disseny dels itineraris formatius. L’acord preveu també la col·laboració entre el Departament d'Ensenyament, els centres i les empreses, mitjançant l’alternança simple i l’alternança en formació dual; així com en el reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits per l’experiència laboral, amb relació als cicles formatius de grau mitjà o superior.

Pel que fa a la formació del professorat de les famílies professionals relacionades amb l’artesania, la FAAOC col·laborarà en l’assessorament i formació, mitjançant activitats formatives especialitzades.

La FAAOC també promourà que l’alumnat pugui realitzar la formació del crèdit/mòdul dels cicles formatius en empreses, estudis o tallers artesans, amb la finalitat d’afavorir la inserció laboral.

Per la seva banda, el CCAM donarà suport logístic a les accions que es desenvolupin, i també impulsarà la promoció dels alumnes d’Arts Plàstiques i Disseny a través de les accions vinculades al CCAM i la projecció des alumnes d’art i disseny de Catalunya que hagin obtingut una qualificació d’excel·lent en els seus projectes de final de curs, en el marc de la setmana d’Artesania Catalunya.

Data d'actualització: 30.03.2015
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció