Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Envia
Inici > Àrees d'actuació > Artesania > Agenda Cultural

Agenda Cultural

Si vols que publiquem la teva activitat aquí envia’ns-la al correu ccam.artesania@gencat.cat

Per Sant Jordi fem llibres

Taller demostratiu d'enquadernació artesana.

El dia de Sant Jordi, a l'aparador del Centre d'Artesania CAtalunya podrem veure com l'alumne Joan Muñoz, de l'Escola Llotja fa llibres sota una pluja de roses de ceràmica.
Aquest esdeveniment tindrà lloc al carrer Banys Nous,11, de Barcelona de les 12h a les 14h.

Curvatura, punta contemporània de Jana Frajkorová

fins a diumenge, 30 abril 2017
Sala d'exposicions El Calisay
Arenys de Mar

ana Frakjorová és una puntaire de Presov, Eslovàquia. És coneguda a tota Europa per la originalitat dels seus treballs utilitzant elements poc habituals: fils metàl·lics barrejats amb elements inusuals com vidre, ceràmica, fusta... fent composicions de gran creativitat. Frakjorová va aprendre la punta tradicional del seu país als 10 anys, però ràpidament va evolucionar cap un llenguatge més contemporani on pogués expressar la seva creativitat. L'any 1994 va començar a ensenyar teoria i pràctica de la punta al coixí a l'escola de Vodárensk. Des de l’any 2000, es dedica professionalment a l'ensenyament de la punta i a la realització de les seves peces. Ha participat en diversos congressos, exposicions i trobades internacionals a tota Europa. En els seus treballs, Jana Frajkorová combina tot tipus de materials i colors: la fusta, la ceràmica, el vidre, el cuir i fils de tota mena per a les seves obres artístiques. Les seves creacions per a la indumentària i complements també s’omplen de colors. En els darrers anys, els seus treballs s'han especialitzat en la utilització de fils metàl·lics coure i làmines de metall, acer inoxidable, llautó i materials revestits de zinc Aquesta exposició ens permetrà conèixer el treball d'una puntaire original i creativa.

Vila del llibre a Montblanc

1 i 2 d'abril

L’1 i 2 d’abril Montblanc acollirà la preestrena de les nove­tats de Sant Jordi. Un mercat amb més de 40 editorials independents, 70 autors, llibreters d’artista, poesia, tallers, espectacles, contacontes i activitats infantils. Vine a descobrir els títols que dies més tard ompliran les llibreries de Catalunya.
L'àrea d'Artesania del CCAM organitza l'exposició "ELS DIFERENTS VESTITS DEL LLIBRE" i l'escola Llotja col·labora organitzant tallers d'enquadernació artesana.

Dies Europeus de l'Artesania

del 31 de març al 2 d'abril

Durant tres dies s'organitzen esdeveniments artesans arreu d'Europa: Exposicions, tallers oberts, demostracions, activitats infantils, xerrades...

Unai Cariñena i Ona Boix

Exposició de ceràmica i tèxtil

L'Associació Ceramistes de Catalunya té el plaer de convidar-vos a la inauguració de l'exposició de ceràmica i tèxtil dels artistes Unai Cariñena i Ona Boix, que tindrà lloc el dia 4 d'abril a les 19 h a la Sala d'Exposicions de l'ACC i es podrà visitar fins el 7 de maig.

Tapas. Spanish Design for Food

del 9 de març al 21 de maig
Museu del Disseny de Barcelona

Tapas. Spanish Design for Food explora la interacció entre el disseny i la gastronomia. Se centra principalment en les creacions dels últims 25 anys sense deixar de banda la important tradició popular del disseny català i espanyol.

Estats

Exposició de ceràmia de Montse Llanas del 7 d'abril al 27 de maig
Camil·la Pérez Salvà, Plaça de les Garrofes4, El Vendrell.

De com esdevenen ceràmica la terra, l’aigua, l’aire i el foc i dels processos que experimenten els elements és del que tracta l’exposició que la ceramista Montse Llanas ens ofereix. Cercadora incansable de tècniques, materials, processos observa al llarg dels anys com la terra es quarteja, es fon, erupciona; la seva inquietud la porta a travessar línies abans no travessades, sap que en ocasions el resultat serà sorprenent i satisfactori en altres serà un primer graó de molts altres. Aquesta curiositat ens permet gaudir d’ ESTATS. Montse Llanas, artista vilafranquina d’adopció és Llicenciada en Belles Arts i Tècnica Superior en Ceràmica Artística, professora al Taller de ceràmica de l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès. Ha exposat de forma continuada en els darrers vint anys i rebut diversos premis i reconeixements cosa que li ha donat reconegut prestigi.

CONNEXIONES VINCULARES d'ANA JOSE ROSSI

2 d'abril a 1 de juny de 2017. Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. Espai Zero

“CONEXIONES VINCULARES” es presenta com a demostració del treball sobre tèxtil PINTAT A MÀ que relaciona, connecta, vincula, des de la creació espontània sense esbossos i partint des d'una línia o un punt.

Reflexions del procés creatiu

Xerrada - Col·loqui 22 de març. 18:30h Caixaforum Av. Francesc i Guardia 6, Barcelona

Intervenció d'artesans participants a l'exposició Relarts.
Moderan Oscar Guayabero i Xavier Orteu.

CONFERÈNCIA: Artesania peruana, història viva

a càrrec de Roberto Villegas Robles, artista plàstic, crític d’art, docent i investigador cultural peruà.
La presentació tindrà lloc el dia 14 de març, a les 18.30 h, al Centre d’Artesania Catalunya (Carrer Banys Nous, 11 - 08002 Barcelona).

Fràgils

Escultures de Raquel Camacho. del 3 de març al 2 d'abril Carrer de la Font 43, Vilafranca del Penedès.

Fràgils és una exposició metafòrica. En realitat tota obra artística és en algun aspecte metafòrica, és la capacitat de l’art d’obrir-nos els ulls per descobrir noves realitats, d’establir vincles insospitats entre àmbits distants, de donar-nos llenguatges nous per entendre sentiments orfes de paraules.

Taller infantil i per a adults “Trenat de la fulla de palma de Diumenge de Rams” a Sitges

En aquest taller s’ensenyarà a teixir fulla de palma per tal de realitzar l’ornamentació tradicional d’una palma de Pasqua. Posteriorment, també es fa la demostració de la col·locació en un xassís de l’esquelet de la palma, a partir del qual s’hi van adherint els ornaments.

“Teixits del Vall del Nil. Teixits coptes de Montserrat i del CDMT”

del 2 de març fins el 23 de juliol. Entrada lliure.

A la mostra s’hi exhibeixen més de quaranta teixits, datats entre els segles IV i XI, pertanyents a la comunitat copta, nom amb què es coneix als cristians d’Egipte. Provenen de la col·lecció Ramon Roca Puig (Abadia de Montserrat) i del fons del CDMT.Les peces exposades expliquen elements de la vida quotidiana de la comunitat copta però integren aspectes de les diverses cultures que han anat passant per Egipte: la tradició faraònica, els grecs i romans, els primers cristians i els musulmans.

Més que cistells

Conferència del Mestre Artesà Cisteller Joan Farré

El dijous 23 de febrer a les 19h, emmarcada dins l’exposició temporal La insígnia Mestre Artesà 2016 que es podrà visitar al Museu de l’Art de la Pell de Vic fins el 5 de març, el Mestre Artesà Cisteller Osonenc, Joan Farré, donarà una conferència sobre la seva àmplia i revolucionària trajectòria professional, de la cistelleria d’autor a les grans instal·lacions arquitectòniques vives.
L’assistència és gratuïta i oberta a tothom.

Col·loqui i debat "Quins materials? Quines tècniques? Quines formes?

8 de febrer, 18:30h Centre d'Artesania Catalunya Carrer Banys Nous, 11, Barcelona.

Activitat paral·lela de l'exposició Relarts,que mostra el potencial i el talent dels artesans i creadors contemporanis quan s’enfronten a la producció artística.
Debat obert a tothom.
L'exposició pot visitar-se fins el dia 12 de febrer.

Uncanny Incarnations

Katja Prins del 8 al 25 de febrer Amaranto Joies

Rogenca, Argila i Foc. Antònia Roig

Del 4 de febrer al 7 de maig

c/sis d'Octubre, 99 17100 - la Bisbal d'Empordà Tel: 972 64 20 67 terracottamuseu@labisbal.cat Terracotta Museu, La Bisbal d'Empordà

“Secrets de Museu”: un recorregut per l’interior del CDMT

gener 17, 2017, dimarts de 17:00 a 18:30h.

Secrets de Museu és un itinerari guiat pels espais menys coneguts del CDMT, les reserves. En aquesta activitat es visiten tres dels vuit espais que estan habilitats com a reserves. En ells, els visitants podeu gaudir de la indumentària i els complements històrics dels segles XVIII, XIX i XX, de forma directa i sense vitrines.
Durant aquesta visita podreu descobrir també algunes de les tasques de conservació i emmagatzematge del patrimoni tèxtil que es desenvolupen quotidianament al CDMT.
Més informació i inscripcions a: auladidactica@cdmt.es o bé al telèfon 93 731 52 02

ELS GRAVATS XILOGRÀFICS DE JOSEP SUBIRATS I SAMORA

Del 12 al 27 de gener de 2017 al Centre Cívic Pere Pruna

Per primera vegada s’exposarà el conjunt de gravats xilogràfics de Josep Subirats i Samora (1914-1997), artista figuratiu, dibuixant, cartellista i pintor de mitjan segle XX. Deixeble de Ramon Calsina i de Fèlix Mestres a Llotja. Va excel·lir en la força del traç del seu dibuix, la importància de la línia i de la composició. Presentació de la inauguració a càrrec de Francesc Mestre, publicista i galerista català. Premi Honorífic Fundació Banc de Sabadell (Juny 2016). Inauguració: Dijous, 12 de gener, a les 19 h ACTIVITAT RELACIONADA: XILOGRAFIA: LA TÈCNICA MÉS ANTIGA DE REPRODUCCIÓ GRÀFICA Divendres, 20 de gener, a les 19 h Parlarem dels orígens de la xilografia a Europa, dels motius del seu desenvolupament i el seu declivi. Coneixerem les eines els suports i les tècniques de la incisió. A càrrec de Frederic Girós

Centre Cívic Pere Pruna Ganduxer, 130 · 08022 Barcelona Tel. 93 418 65 37

Mar de terra

exposició de ceràmica de Judith Pellicer i Xavier Masero

Des del 17 de gener fins al 19 de febrer de 2017 De dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 i 17.00 a 20.30 h Doctor Dou, 7 baixos

Exposicions de Nadal a Catalunya

La Federació Catalana de Pessebristes ha elaborat un recull de totes les exposicions de Pessebres i Nadalenques que es troben arreu del país.
Consulteu el mapa interactiu o el llistat.

Exposició dels Mestre Artesà Esmaltador Andreu Vilasís

L’obra en esmalt d’Andreu Vilasís, reconeguda arreu del món com la d’un dels millors artífexs actuals d’aquesta tècnica mil·lenària, incombustible i impulsada per ell mateix internacionalment, es presenta, encetant el 2017 en el marc del Museu del Càntir d’Argentona. L'exposició es podrà visitar fins el 19 de febrer de 2017.

100 pessebres catalans

No importa en quina comarca catalana visquis: les associacions pessebristes han preparat una exposició ben a prop de casa teva. La Federació Catalana de Pessebristes (FCP) n’ha publicat els horaris de visita perquè no perdeu l’oportunitat de visitar qualsevol de les cent mostres pessebristes que estan escampades arreu del Principat.

MODELATS EN PAPER

Exposició de MANOLO RIPOLLÉS Sala 2, Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera Del 15 de desembre de 2016 al 29 de gener de 2017 Horari: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 h

Derelictes

14122016 - 26022017

L’MMB us presenta Derelictes, un projecte d’instal·lació artística que estableix una relació conceptual i estètica entre fusta trobada a l’atzar i paper, com a materials expressius que s’usen des de fa milers d’anys. La relació conceptual ve donada per l’origen compartit dels dos materials. Essencialment són el mateix –fibra vegetal- però amb una forma externa diferent.
Eusebi Vila, Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va iniciar aquest projecte en una platja de Menorca a la recerca de fustes amb formes i dimensions variades, i va crear aquestes obres en les que la fusta i el paper entren en diàleg: la contundència dels derelictes enfront la subtilesa i la fragilitat del paper. S’estableix una complicitat de la que l’espectador és partícip en contemplar i passejar per l’espai.
La mostra que es podrà veure al Museu inclou obres de format diferent que estableixen un diàleg entre el paper i la fusta, els derelictes:
PAPERS AMB RELLEU: La fragilitat del material, la seva manipulació, la plasticitat i el modulat per l’aigua, tant del paper com dels derelictes.
DERELICTES: La naturalesa, l’erosió, el desgast i el modulat per la força de l’aigua.
LLIBRES D’ARTISTA: El paper com a suport per als artistes des de temps immemorials. La tècnica del frottage per obtenir el rastre/empremta de la fusta en el paper. El collage estructura i composa les formes de cada pàgina. Aquestes tècniques fan visible la unió dels dos materials, derelicte i paper, en format llibre, precisament per la importància que aquest té en la cultura, la societat i l’art.

El RAVAL DE L'ART

Enguany celebrem els 10 anys de "El Raval de l'Art", per això aquesta exposició de Nadal te un significat especial i la volem dedicar a tots els artistes que ens han acompanyat en aquets anys i especialment a la nostre amiga i colega Teresa Girones, que malauradament ens va deixar recentment. Estarem acompanyats per Peter Wichmann de Stutgart, que ademes impartira un curs de les seves tècniques i ens mostrara la seva obra escultòrica. Ens pararan la taula i mostraran el seu treball la Eulàlia Oliver i la Glòria Ferrer del Taller Bugambilia de Barcelona. La inauguració sera el dia 10 de desembre a les 12h. del migdia i tindrem el plaer de fruir de la música de la nostre amiga Rena Kostyal que tocara la flauta dolça. Us esperem!

‘Els vitralls retrobats. La restauració del vitrall modernista i noucentista’

Fundació Bosch i Cardellach. Carrer de la Indústria, 18 (Sabadell)

La Fundació Bosch i Cardellach i l’Art del Vitrall inauguren el dijous 1 de desembre l’exposició ‘Els vitralls retrobats. La restauració del vitrall modernista i noucentista’, que comptarà amb vitralls de principis del segle XX de Sabadell com els del Mercat Central, el restaurant de l’Euterpe o la Casa Arimón, entre d’altres, a més de projeccions audiovisuals i de fotografies d’època. L’exposició oferirà una experiència sorprenent al situar vitralls ja restaurats lluint amb tot el seu esplendor al costat de peces simètriques que no han passat per cap procés de restauració. Això permetrà al visitant veure en el mateix espai l’abans i el després de la restauració, quan els ploms ja han estat daurats i ha retornat la brillantor original de les textures del vidre. En concret, l’exposició comptarà amb vitralls de la Casa Arimón (1911), del restaurant Euterpe (1914), i de la galeria de la Casa Saltor (1927), així com un seguiment de la restauració dels vitralls del Mercat Central (1930). ‘Vitralls retrobats’ comptarà també amb l’exposició de fotografies d’època i projeccions audiovisuals, a més d'un apartat final dedicat a Josep Renom, arquitecte amb una estreta relació amb el món dels vitralls.
El comissionat de l’exposició, Joan Serra, afirma que la finalitat de la mostra és “retrobar i redescobrir la bellesa original” del vitrall que ha hagut de passar per un procés de restauració. “Al contemplar els vitralls ja restaurats, no sols gaudim de la seva bellesa en el seu origen, també ens endinsem en l’entorn on es trobaven”, conclou.
‘Vitralls retrobats’ s’inaugurarà el proper dijous 1 de desembre a les 19:00 hores a la Fundació Bosch i Cardellach, espai on estarà exposada fins el 31 de març del 2017.
Per a més informació podeu contactar amb el comissionat de l'exposició, Joan Serra: 608 83 51 49 / 93 725 61 50.

Activitats sobre ceràmica aplicada a l'arquitectura

Annexe del Congres Internacional de Ceràmica

NADAL-ART

Exposició col·lectiva i venda al Museu del Càntir d'Argentona

Una mostra col·lectiva on els artistes exposaran i vendran les seves obres d'art de diferents tècniques: ceràmica, pintura, mosaic, dibuix, fotografia, escultura i joieria.
Una bona oportunitat per a gaudir de la cultura i regalar art a preus econòmics!
Els artistes participants són: Pilar Aldana, Toni Alsina, Miquel Arnau, Núria Calsapeu, Pol Codina, Laia Dangla, Àngels Forts, Toni Garcia, Mike Gavin, Marc Iturri, Albert Jigins, Joan Anton Mas, Miquel Ortega, Joan Poch, Montse Pons, Jordi Prat, Marc Prat, Mia Puig, Marc Sala, Jorge Sarraute, Josep Serra, Bernardino Torres, Lídia Tur, Jordi Tur, Cristina Villa.
Per Nadal regala Art!
L'exposició i venda de les obres estarà oberta fins el 8 de gener

MADOLA 30.000 anys d.C.

De l'1 al 31 de desembre
Museu del Càntir d'Argentona

Acte inaugural: dijous 1 de desembre a les 19 h
L’Ajuntament d’Argentona, el Museu del Càntir i Ceràmica Collet es complauen a convidar-vos a l’acte de presentació del calendari SIO-2 2017, enguany dedicat a l’obra de Madola i a l’exposició de les obres que l’il·lustren: Madola. 30.000 anys d.C.

Exposició de la IX Biennal d'Art Riudebitlles

Obra sobre paper
del 12 de novembre de 2016 al 29 de gener de 2017

Exposició de les obres participants de la IX Biennal d'art Riudebitlles.
Inauguració:
Dissabte 12 de novembre a les 13h

Museu Molí Paperer de Capellades

Diàlegs: Artesania i Fires

Jornada per repensar les fires artesanes amb la intenció de fer-les més atractives i millorar-ne la gestió.
Data de celebració: Dijous 17 de novembre de 2016
Lloc: Barcelona Activa, Convent de Sant Agustí de Barcelona (carrer Comerç, 36)
Horari: Matí de 10:00- 14:00h i a la tarda de 15:30h a 19:00h

Retrospectiva, evolució, actualitat

Maria Pilar Roch. Macramé.

Del 28 d'Octubre al 6 de Novembre.

9a edició del Concurs de ceràmica i terrissa “Memorial Joan Capdevila”

El termini per presentar-se finalitza el 31 de gener de 2017.

El concurs té per objectiu apostar per la innovació de les formes sense obviar les tradicionals com a referent o punt de partida. IT = Innovació Tradició. El concurs vol fomentar l’estudi i recerca d’alternatives als atuells, elements domèstics i arquitectònics populars, tradicionals i ancestrals per dotar-los de nous usos i funcions i línies de disseny innovadores. L’edició d’enguany està enfocada en l’àmbit de la construcció: paviments i revestiments ceràmics tant d’ubicació interior com exterior. Exemples com: rajoles, rajoles de relleu, passamans, teula, maó , tova, etc.

L’Obra i l’Emprempta

Jordi Aguadé
Fins el 8 de Gener de 2017
Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà

Quan jutgem un creador oblidem sovint que allò que ens aporta no són només les seves realitzacions materials, la seva obra artística, sinó també la seva empremta personal.
D’aquesta manera L’Obra i l’Emprempta és el nom de l’exposició que recull l’obra del veterà ceramista Jordi Aguadé que des de fa més de 50 anys, treballa al seu taller d’Horta, on s’ha dedicat a la creació de ceràmica artística i a la producció de peces domèstiques, en les quals sempre ha tingut molt interès i ha estat un pioner.

No Limits

Exposició de Serigrafia
del 20 de setembre al 31 d’octubre de 2016

L’exposició mostra obres realitzades en el cicle formatiu de grau mitjà en Serigrafia artística, en tots aquests treballs es pot veure com la tècnica de la serigrafia passa a ser una eina sense límits per a la creació. Cadascuna de les creacions, des d’objectes quotidians fins a peces d’indumentària deixa aflorar l’univers personal de cada autor/a i mostra alhora la seva voluntat de recerca.

ESCULTURA Y VIDRIO: ESPAÑA (1975-1995) NEW GLASS MOVEMENT, una conferència a càrrec de la Cristina Giménez Raurell.

DATA: 26 de setembre de 2016 HORA: 6 de la tarda LLOC: Sala d’actes de ARTESANIA CATALUNYA (c/ Banys Nous 11, 08002 Barcelona)

Guanydors i seleccionats de la 18 Biennal de ceràmica d'Esplgues

Fins al 6 de novembre al Museu Can Tinturé

Mostra de les peces guanyadores i seleccionades de l’ última edició del certamen internacional de ceràmica d’Esplugues. Les obres exposades són un exemple qualitat artística, dificultat tècnica, innovació i creativitat. Durant la visita podreu votar la vostra obra favorita La més votada rebrà el Premi del Públic en l’acte de clausura de la 18a Biennal de Ceràmica d’Esplugues.

VITRUM

3 i 4 d'Octubre

VITRUM és la festa per excel·lència del vidre artesà a Catalunya. Cada octubre, des de l'any 2014, el municipi de Vimbodí i Poblet aplega durant un cap de setmana vidriers d'arreu del país que treballen aquest material de la manera tradicional i des de diferents tècniques: vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt, joieria... Uns i altres esdevenen els protagonistes del mercat artesanal i dels espectacles i demostracions a l'aire lliure o al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí. La festa inclou, així mateix, altres activitats relacionades amb la tradició vidriera, molt arrelada al municipi: tallers i jocs infantils, exposicions, conferències, visites guiades al museu, l'esmorzar popular, el concurs de beure amb porró...

Exposicions enmarcades en el Congrés Internacional de Ceràmica

Amb motiu del Congrés Internacional de Ceràmica que tindrà lloc a Barcelona del 12 al 16 de Setembre diferents museus, centres i gal·leries d'Art han programat fins a 57 exposicions de ceràmica.
És una ocasió única per gaudir d'aquesta oferta cultural única.

47è CONGRÉS I ASSEMBLEA GENERAL DE L’ACADÈMIA INTERNACIONAL DE LA CERÀMICA

”La ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic” Barcelona - Catalunya, 12 - 16 setembre de 2016
S'ACCEPTEN INSCRIPCIONS FINS EL 10 DE SETEMBRE

El 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC), que se celebrarà a Barcelona del 12 al 16 de setembre de 2016, està concebut com un espai de trobada, estudi i debat d’uns 300 acadèmics d’arreu del món, esdeveniment que es complementarà amb diverses visites al patrimoni ceràmic de la ciutat i Catalunya, actes culturals i lúdics, coincidint amb la celebració de l’Assemblea General de la institució.

Visita comentada al Museu del Càntir d'Argentona

CADA PRIMER DIUMENGE DE MES

Cada primer diumenge de mes a les 12 h t’oferim visites comentades al Museu del Càntir, gratuïtes amb l’entrada del museu. Un viatge en el temps on visitaràs la nostra col·lecció d’atuells per a l’aigua, la gran majoria càntirs de terrissa tradicional, que abasten des de l’edat del bronze fins a l’actualitat, amb quatre exemplars de Pablo Picasso i on descobriràs que hi ha càntirs de tipologies diverses que responen a diferents funcions d’aquest entranyable atuell.
Per a reserves trucar al Museu: 93 797 21 52

Convocatòria Supermercat d'Art 2016

El termini d'inscripció finalitza el 26 d’agost.

El Supermercat d’Art té com a objectiu apropar l’art al públic així com promocionar i fomentar el col•leccionisme.
Obert a qualsevol persona física a partir de 18 anys i resident a Catalunya.
Podran exposar­-s’hi les següents modalitats: pintura, aquarel•la, dibuix, gravat, escultura, ceràmica, tèxtil, joieria i vidre.

Exposició "Paisatges", d'Albert Rocarols

del 16 de Juliol al 14 d'Agost

El Centre d'Art La Rectoria (Fundació La Rectoria de Vilamajor Fundació Privada) inaugura aquest dissabte l'exposició "Paisatges: arbres, cases i altres bèsties" de l'artista Albert Rocarols , il·lustrador, dissenyador, pintor i escultor que va estudiar a l'Escola Massana Centre d'Art i Disseny de Barcelona i que a l'actualitat imparteix classes com a professor d'il·lustració a l'escola Eina. La mostra podrà visitar-se fins el 14 d'agost.

Centre d'Art La Rectoria (Av. Quatre Camins, sn. Sant Pere de Vilamajor)

Diàlegs. Oficis contemporanis

El Museu Etnogràfic de Ripoll, us convida a la inauguració de la nova exposició temporal Diàlegs. Oficis contemporanis d’Enric Pla i altres artistes: Miquel Xirau, Núria Torrente, Joan Farré, Oier Elorduy, Feliu Martín i Montferrer.
Divendres 15 de juliol de 2016,a les 19h, al Museu Etnogràfic de Ripoll
La mostra es podrà visitar fins al 28 d’agost de 2016

Dones, mares de la Terra

del 3 al 30 de març de 2016

Exposició col·lectiva de l’Associació Ceramistes de Catalunya al Casal Robert Brillas d’Esplugues de Llobregat.

Geometria en expansió de Ligia Unanue

7 al 18 de Març | 2016
Hall de la Facultat de Geologia
Martí i Franquès s/n
Zona Universitària de Pedralbes (Barcelona)

Aquesta creadora ha realitzat prèviament algunes exposicions relacionades amb el món de la geometria en les que mostra el seu interès per la simetria i l'harmonia estètica que d'ella en resulta.
El seu treball assoleix uns resultats sorprenents per la seva aparent senzillesa darrera la qual s'amaga una extensa tasca d'exploració de les formes creades i els materials utilitzats. Art, geometria i simetria una combinació que sens dubte ha de resultar atractiva per amolts de nosaltres.
La presentació-inauguració de l'exposició tindrà lloc el Dilluns dia 7 de Març a les 18,30 hores. Hi sou convidats.

"Històries estampades"

del 25 de febrer al 12 de març
EINA Espai Barra de Ferro
Obert de dilluns a dissabte, de 16h a 20h

Mostra de tècniques d'Estampació dels alumnes de l'Escola EINA.

C/ Barra de Ferro, 2, Barcelona

Taller demostratiu de motlles de cares amb Alginat

Dissabte 27 de Febrer de 2016 a les 12:00h.
Entrada lliure i gratuïta

Actitivat paral·lela de l'exposició "Nova Generació d'Escultors de la Festa". Taller a càrrec de Marta Lofi.

Desenvolupament del taller: - Breu explicació amb imatges del procediment i metodologia que es seguirà alhora de fer les rèpliques. - Els participants es posaran amb parelles, i s’ajudaran mútuament alhora de fer les rèpliques de les cares, primer un desprès l’altre. - Marcaran la silueta del coll i cap del company en un cartró. Aquest cartró ens servirà per a poder fer el partage del cap per el lloc on volem realitzar el motlle. - Es posaran el gorros de piscina i aplicarem vaselina a les celles i pels facials. - Un cop amb el gorro i el partage als seu lloc procedirem a aplicar alzinat per la cara del company (havent-lo cobert bé la resta del cosa amb un plàstic per no tacar-li la roba) deixarem la zona dels narius lliure per tal que el company pugui respirar. Un cop coberta tota la superfície esperem uns minuts que fragui l’alzinat i li apliquem al damunt dues capes de venes de guix per tal de donar estructura a l’alzinat. - Un cop sec el guix es treu el motlle amb cura de la cara juntament amb el partage de cartró, ja tenim el motlle apunt per a ser omplert. - L’últim pas és omplir el motlle amb escaiola o resina acrílica per a tal de treure el positiu de la peça amb tots els detalls que ens ofereix l’alzinat.

Evolucions tèrmiques de la terra Joan Serra, ceràmica

Del 26 de febrer al 28 de març de 2016
Inauguració el 26 de febrer a les 19.30 h.

El meu treball no és una abstracció de la realitat, són realitats, obtenir el màxim de diversitats de comportament del fang i la seva consolidació en peces, que siguin el reflex d’un instant, en què l’anterior i el posterior es pugui intuir com a part d’un procés. Joan Serra.

Entredós: seguint el fil

Aquesta exposició neix a partir de la troballa de la maleta d’una modista que va treballar per Balenciaga, Pilar Ayarza. A partir d’aquest objecte les artistes s’endinsen en el món de l’alta costura, la història d’aquest curiós personatge, el seu víncle amb la ciutat de Barcelona i també la relació entre moda i creació plàstica.

Neus Segrià. Gerros

“Totes les obres de Neus Segrià realitzades al torn són sòbries, senzilles, podríem dir clàssiques, belles i pures. I que fan difícil d’escapar-se de la temptació de tocar-les.” Leo Tavella, Catedràtic de la facultat d’Art d’Oberà (Argentina) Llibre, Neus Segrià / Ceramista · Ofici i Creació Inauguració: 4 de Febrer de 2016 a les 19 h Dates: del 4 de Febrer al 20 de Març Horari: de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i 17 a 20.30 h.

Som Cultura Popular

recinte de la Fabra i Coats, del 21 al 24 de gener

Una quarantena d’exposicions de cultura popular, una vintena de debats, conferències, presentacions, i un extens calendari d’actuacions i tallers oberts al públic integren la mostra. A més, hi haurà mostres d’artesania, de productes i de publicacions relacionades amb la cultura popular.

Vestits per a l'ocasió

24 Gener 2016 - 18 Desembre 2016
Museu Marès de la Punta

Exposició a la sala d'exposicions temporals del Museu d'Arenys de Mar: Vestis per a l'ocasió, dedicada a la importància de la indumentària en el ritus de pas. El bateig, la comunió, el casament, la mort són moments essencials en la nostra vida que requereixen una indumentària especial. Aquesta exposició presentarà un recorregut del vestuari en aquestes ocasions.

“Els objectes ocults dels Museus”

Itinerari guiat CDMT-Museu de Terrassa

El CDMT i el Museu de Terrassa inicien un nou cicle sota el títol “Els objectes ocults dels Museus” per mostrar peces inèdites que es conserven “amagades” als seus magatzems. En un breu itinerari que anirà de la reserva de la Casa Alegre de Sagrera als magatzems del CDMT, podreu descobrir objectes fabulosos poc o mai exposats i que ara veuran la llum durant unes hores.
La primera visita del cicle està dedicada als segles XVII – XVIII i la centrarem en entendre com va canviar la societat i les formes de vida al llarg dels períodes del Barroc i del Neoclàssic. Per fer-ho palès us mostrarem tant objectes quotidians com artístics ben diversos: des d’una vaixella popular a un conjunt masculí rococó de casaca, armilla i calçons, passant per un pot de farmàcia, una capçalera de llit, una moneda o un ventall amb decoració pintada.
Objectes ocults que ens expliquen coses que no us podeu ni imaginar!
L’activitat tindrà una durada de 2h i és gratuïta. Informació i inscripcions al 93 739 70 72, de dilluns a divendres de 9 a 14 h (Museu de Terrassa)

Tot Plegat.

Un retrat de la Catalunya tèxtil recent, al CDMT

S’inaugurarà el diumenge 17 de gener de 2016 i s’hi presentarà fins a començaments d’estiu.
Coincidint a la presentació a Terrassa es donarà a conèixer la publicació digital del mateix nom, que serà descarregable gratuïtament des de les webs dels dos museus i de la del Circuit de Museus Tèxtils i de Moda a Catalunya. També se’n farà una tirada molt reduïda en paper, destinada a les biblioteques europees i americanes de referència.
La publicació, en català, castellà i anglès està integrada pels textos de l’exposició i quatre articles firmats per especialistes: La memòria dels telers (Sílvia Carbonell), La indústria tèxtil a Catalunya vista des de la informació estadística (Jordi Maluquer), Els fons dels museus com a eina indispensable per als dissenyadors (Sílvia Rosés) i La I+D en el sector tèxtil. Estat actual i tendències (Ariadna Detrell i Sergi Artigas).

La ceràmica de reflex metàl·lic

Cicle de conferències al Museu de Can Tintoré

ÀNIMES

Exposició de Mercè Pla.
Acte inaugural divendres 8 de gener a les 19h

La ceramista Mercè Pla presenta les seves "Ànimes" al Museu del Càntir d'Argentona La ceràmica, com a llenguatge d'art, és la tècnica emprada per l'artista per a expressar els seus sentiments
"Aquestes Ànimes ens ajuden a reflexionar, mostren el recorregut vital que fan a partir de la decepció que senten al conèixer la realitat que les condiciona i atrapa. La seva lluita per a sentir-se lliures, creixent des de la consciència de l’esser. La impotència, l’angoixa, el dolor, construeixen presons de sentiments que ens costa expressar i que ens poden impedir evolucionar. Descobrir un món que no ens acaba d’agradar ens revela i convida a la lluita per a canviar-lo, de forma individual o col·lectivament, fent que sorgeixi el crit que ens surt de dins. Al final del recorregut que proposo les “Ànimes” s'adonen de que el món canviarà quan, i només, si canviem cada un de nosaltres. És la vanitat, la por, la cobdícia, el que ha de desaparèixer i donar pas a l’esser emocional i generós. En aquest creixement trencarà les presons, trencarà el crit i assolirà la llibertat des del coneixement i la consciència. Aleshores podrà ajudar a construir el nou món que somnia”. Mercè Pla L'exposició es podrà visitar del 8 de gener al 21 de febrer del 2016

Mestres de la marqueteria

Exposició

Les arts decoratives, protagonistes del modernisme, van recuperar una antiga tradició: la marqueteria. Aquest art va reunir equips d’artesans especialitzats, els quals van col·laborar en la definició del gust i la qualitat del treball de la fusta a Catalunya. Aquesta exposició reuneix una sèrie de peces de marqueteria que contextualitzen tècniques i temes que els artesans modernistes van plasmar en el seu afany per generar un art modern i inspirador.
Lloc: Museu del Modernisme de Barcelona, Balmes, 48
Dades: Del 22 de desembre al 23 d’abril
Horaris: De dimarts a dissabte de 10:30 a 19h Diumenges i festius de 10:30 a 14h Tancat: dilluns i 1 i 6 de gener

ART SOBRE PAPER

Aquesta és la tercera edició "Art sobre paper"En aquesta edició de 2015, està dedicada a obra de petit format -entre les mides d´A4 (FOLI) I A6 (postal), realitzada en tècniques d´impressió, fotografia, pintura, collage o mixtes, obra original i seriada, numerada i signada. Igual que en les anteriors edicions, hem invitat els autors que estan configurant la imatge de la galeria i que progressivament anirem incorporant com artistes de la galeria, acompanyats també, tant de nous com de consolidats valor que amb el seu treball enriqueixen la diversitat de la mostra.

Cànters per a l’aigua

del 6 de novembre de 2015 al 10 de gener de 2016

Aquesta exposició és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i el Museu de Ceràmica que han cedit les peces. Col·laboració que vam encetar l’any 2014, quan commemoràvem els 10 anys del nostre centre i vam organitzar una exposició dedicada als cànters decorats amb pigments naturals, en aquell moment ja vam comptar amb fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla per fer-la possible. Un cop a l’any dediquem una exposició a la terrissa tradicional, comptant amb el fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar que és extens i hi estan representades totes les tipologies de terrissa (ús domèstic, agrícola, aigua, decoració, etc.) de les Terres de l’Ebre, Catalunya, l’Estat espanyol i fins tot, algunes de Portugal i el Marroc. En aquesta ocasió acollim els cànters per contenir i guardar aigua tradicionalment.

Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera C. Sant Llorenç, 36 43515 La Galera (Tarragona)

I Jornada de Ceràmica Negra

4 de Desembre, Quart

L’Associació Catalunya Art ha organitzat pel proper dia 4 de desembre la I Jornada de Ceràmica Negra, que tindrà lloc a l’obrador de Ceràmiques Marcó de Quart, i a la qual assistirà el president de la Diputació de Girona, Il·lm. Sr. Pere Vila i Fulcarà.

L’assistència a l’acte és gratuïta; solament cal fer la inscripció al portal web: www.catalunyaart.org o bé, a l’enllaç del programa. aquesta Jornada pretén ser la primera de tot un seguit d’accions adreçades a impulsar un nou model d’emprenedoria artística i artesana. L’objectiu és analitzar i debatre processos de revaloració del producte, entès com a objecte cultural, sempre des de l’aplicació de la innovació i la creativitat, fent especial èmfasi en l’àmbit de la ceràmica.
És tracta d’una jornada oberta a tot el teixit creatiu: des d’artesans, artistes i emprenedors, fins a centres de formació i aprenentatge, i a tots els col·lectius que formen el mercat de l’artesania i l’art contemporani.

Exposició de Nadal a EL RAVAL DE L'ART

Com cada any us convidem a la nostra exposició de Nadal, enguany tenim el plaer de tenir entre nosaltres a Ana Rosenzweig amb les seves magnífiques escultures, En Pau Costa ens pararà la taula i ens mostrarà la seva obra. Les escultures de llum, fetes amb porcel.lana de Yué Torres i a més a més les peces de Teresa-Marta i les escultures d'en Rainer.

Inauguració Exposició Insígnies del Mestre Artesà 2015

15 d'Octubre, 19.30h. Koetània, C/ Blai 28, Barcelona

Aquesta mostra itinerant dóna a conèixer els 53 projectes procedents de les escoles catalanes amb cicles superiors de joieria: Llotja, Massana, Arsenal, La Industrial, Tarragona i l’Escola del JORGC, participants en aquesta edició, a més a més de la col·lecció permanent.

Modernisme. Art, Tallers, industries

Exposició, Del 8 d'octubre de 2015 al 7 de febrer de 2016

L’exposició «Modernisme. Art, tallers, indústries» ofereix una visió d’aquest moviment centrada en les arts aplicades i decoratives i en els oficis artístics que hi van tenir un paper més rellevant. Alhora, vol posar en relleu i reivindicar el treball dels nombrosos tallers d’artesans i de les diverses indústries que van contribuir a implantar-lo, mitjançant la recuperació de procediments antics i la introducció de nous materials i tècniques per tal d’aconseguir productes millors i més competitius i, d’altra banda, la incorporació de sistemes moderns de distribució comercial per satisfer la demanda creixent.

A4mans

L’exposició és el resultat de la col.laboració entre: Abdellah Ahddaf, Aura Gumà, Canano, David Ribas, Dolors Escoté, Iraida Llucià, JoanDescals, Joan Nadal, Joan Tuset, Joaquim Milà, Miquel Sabaté, Montse González Papiol, Susanna Inglada i jo mateixa que hi he posat les ceràmiques que ells han utilitzat com a suport.

10 anys d'escultura

Taller BDN

Un total de deu escultures i deu poemes relacionats entre sí configuren el conjunt d’aquest a exposició. Una selecció d’obres eclèctica i diversa, reflex del treball i els artistes que han format part del tallerBDN, acompanyada d’una interpretació poètica d’alguns dels nostres millors poetes actuals. On no hi arriba la forma hi arriba el mot. El volum arriba on la paraula es trenca. Vint artistes interpel·lant el misteri del món. Bernat
15092015 . 21112015
ESPAI BETÚLIA C/ Enric Borràs, 43-47 08912 Badalona Tel. 93 464 62 55 www.espaibetulia.cat espaibetulia@badalona.cat Horari: Dilluns de 16 a 20,30 h De dimarts a divendres d’11 a 14 h i de 16 a 20,30 h Dissabte de 10 a 14 h

Maria Bissacco, l’arte dei fusselli. Les puntes de la tradició a la renovació

Inauguració Dijous 2 d’abril a les 20.00h a la Sala d’Exposicions del Centre Cultural El Calisay Riera Pare Fita, 31 Arenys de Mar

Flora medicinal de la comarca d'Osona. IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA

0903 al 0904 SALA SABATER PI Llotja seu Sant Andreu C/ Pare Manyanet, 40 Barcelona 08027

Mostra de dibuixos, resultat de la col·laboració d'alumnes de Llotja i d'altres il·lustradors.

Orgànicas

fins el 18 d’abril 2015 Dterra Gallery + Workshop Av. Josep Anselm Clavé 9 Sant Cugat del Vallès, Barcelona

Amb l’objectiu de promoure i divulgar la ceràmica contemporània, Dterra presenta, dins del cicle d’exposicions del 2015, l’exposició “Orgànicas” i el Workshop de Porcellana de Paper de l’artista Rafaela Pareja.
L’artista escultora i ceramista, reconeguda internacionalment, presentarà murals i escultures de la serie "Esponjas", investigació sobre la pressió, la fragilitat, la duresa i l’elasticitat de la matèria. I escultures de la sèrie “Orgánicas” on, les formes planes, convexes y còncaves alternen amb els buits, influenciada pels organismes vius. Escultures realitzades en porcellana i refractari, tractades amb òxids i esmalts d’alta temperatura. Aquesta mostra està inclosa dins la programació dels actes i activitats de commemoració del Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat del Vallès.

Parlem de pedres

Fins el 30 d'abril
Setba Consell de Cent 335, pral, Barcelona

Exposició en forma de conversa artística entre dos escultors, Isidre Tolosa i Xavier Jansana, que treballen la pedra amb una tècnica similar, però amb resultats estètics completament diferents.

La natura dibuixada

del 28 de febrer al 25 d'abril

Exposició que ens proposa el pintor i il·lustrador Toni Térmens, que a la seva manera subtil, elegant, gairebé màgica, ens farà evocar el perfum dels pins i el cant dels moixonets del bosc.
Taller Cinta Dalmau C/ Ciutat, 7 (Passatge Franquet) 43500 Tortosa - Tel. 667 79 30 23 Divendres i dissabtes de 18:00 a 21:00

Theory of Vision

13 de març a 26 de maig La Basílica Galeria

Exposició de joieria artística contemporània de Magdalena Lamch.
Inauguració: 13 de març, de 19h a 22h.

Els oficis de fusta

Conferència

A càrrec del serraller Jaume de Bargas i del fuster Albert Guilleumes.
24 de març de 2015 19h. Biblioteca Arús Passeig Sant Joan, 26, Barcelona

SINUS I ESTRATS

Miquel Ortega

Es tracta d’un conjunt expositiu de mosaic contemporani emprant ceràmica fraccionada, marbre i pedra. Abstracció a través del mosaic que dóna joc a múltiples lectures.
La trajectòria professional de l’artista Vilassarenc l’ha portat, en els darrers anys, a interessar-se per l’art del mosaic romà, buscant el contacte amb altres artistes d’arreu del món per tal d’intercanviar experiències i coneixements, podent així aprofundir en els diferents estils, tècniques i materials utilitzats per a la seva elaboració.
La seva obra ha evolucionat de la producció inicialment artesanal a una obra marcadament artística, on es reflecteixen la influència del llegat dels Clàssics, les aportacions del Modernisme i les tendències artístiques actuals.
Del 14 de març al 12 d'abril. (inauguració 14 de març a les 20h)
Museu del Càntir d'Argentona Museu del Càntir d'Argentona Plaça de l'Església, 9 Argentona

Variacions, trama i ordit

del 5 al 20 de març de 2015

Exposició d'art tèxtil de Mireia Coromina Portas al taller escola Teranyina.
C/Notariat 10, Barcelona

Exposició de ceràmica de Montserrat Riu

del 7 de març al 2 de maig.

Inauguració 7 de març a les 18h.
Galeria Camil·la Pérez Salvà C/ de les Garrofes 4 El Vendrell

Els orgues de la Catedral Metropolitana de Mèxic

Conferència a càrrec del Mestre Artesà Gerhard Grenzing

19 de febrer a les 18:30h
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona La Rambla 115, Barcelona

GRAVURE QUÉBEC-GRAVAT CATALUNYA

Inauguració 150215 a les 12h.
Del 14 de febrer a l'1 de març.
Sala Delger Carrer del forn, 8 bis Caldes de Montbui
Consultar horaris: Telèfon: 938654140

MIA PUIG DIBUIXANT JOIES DES DE 1979

Acte inaugural dissabte 14 de febrer a les 20 h

Exposició retrospectiva de 35 anys de dissenys L'evolució de la societat de casa nostra a través d'una manera d'expressar sentiments L’artista, joier i gemmòleg mataroní - argentoní Mia Puig ens mostra, amb aquesta exposició, els seus dibuixos de joies que han anat marcant la seva trajectòria artística durant 35 anys de professió.
Una exposició elegant, exquisida, delicada i alhora amb tocs anecdòtics i divertits. L'exposició es podrà visitar fins el 8 de març de 2015

Triple mortal

Habitar, sentir, pensar

Triple mortal és un projecte expositiu que consta d’una selecció de projectes desenvolupats pels alumnes de tres centres educatius: l’Escola Massana, l’Escola Llotja i la Facultat de Belles Arts. L’exposició consta d’una selecció de vint-i-una peces que pretén donar visibilitat als treballs dels alumnes de cada centre a través de diferents tècniques d’expressió. Dins de la pluralitat dels treballs, hi trobem peces de diverses disciplines: escultura, pintura, disseny, joieria, il•lustració i artesania, entre d’altres.
Del 17 de febrer al 22 de Març.
La Capella, C/Hospital 56, Barcelona.

MOSTRA DE CERÀMICA I ESCULTURA

fins el dissabte 21 de febrer

Peces realitzades pels alumnes de l'Escola d'Art de Tortosa, amb el mestratge de l'escultor i ceramista Xavi Pino.
Artistes: Cinta Dalmau, Francina Escoda, Cinta Forés, Joan Galiana, Rafel Gandia, Silvia González, Isabel Jaques, Josman, Roberto Martí, Cinta Sabaté i Joan Salvat

EXILIS. Llibres d'artista

L'exposició s'inaugurarà divendres dia 6 a les set del vespre i romandrà oberta fins el dia 28 de febrer, de dilluns a dijous, de 17 a 21h. Hi esteu convidats.

4x4

Quatre dones. Quatre ceramistes. Quatre camins

Fins el proper 15 de març, les sales del Museu Can Tinturé acullen la mostra col•lectiva 4x4, una exposició de l’obra més recent de quatre ceramistes catalanes amb una llarga trajectòria. Quatre estils i quatre tècniques diferents que exposades conjuntament es presenten com un diàleg sobre les diferents concepcions de la creació. Les artistes es defineixes a si mateixes com quatre amigues que fa molts anys que es coneixen i que col•laboren, i que ara han decidit treballar juntes per seguir aprenent i avançant, a partir de la feina de les altres, sense deixar de banda la seva pròpia identitat L’obra de Mercè Coma, Teresa Gironès, Mercè Mir i Esther Ramos vol ser un reflex de la manera personal que té cada una d’elles d’interpretar la societat actual i el món que ens envolta.
MEL. Museus d’Esplugues de Llobregat. Can Tinturé i La Rajoleta C. de l’Esglèsia, 36 • 08950, Esplugues de Llobregat • Tel. 93 470 02 18

"Raspas" per Davinia Torija

del 6 de febrer al 4 de març

Dterra presenta del 6 de febrer al 4 de març el treball de Davinia Torija. Joies realitzades per l'autora pel seu projecte de final de carrera, aixi com d'altres inèdites. D’aquesta manera, Dterra inclou, dins de la seva programació d’exposicions, a artistes emergents que surten de les escoles i que donen un aire fresc al món de l’art i, en aquest cas, de la joieria contemporània.
Places limitades, es prega confirmació: info@dterra.es o al 936747807
Dterra Gallery + Workshop Av. Josep Anselm Clavé 9 Sant Cugat del Vallès, Barcelona 08172

“El meu torn” Pep Madrenas

Del 6 de febrer al 8 d’abril de 2015

En aquesta exposició l’artista mostra diferents tipus de peces: Crisàlides, peces fetes a partir de la convinació de formigó ceràmic i porcellana, aplicada a torn; Capolls, peces inspirades en els capolls dels cucs de seda; gerros, bols i conques.
Totes les peces son cuites a alta temperatura a 1.280 ºC en atmósfera reductora en un forn de gas propà.
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA || C/ Dr Dou nº 7 baixos 1ª 08001 Barcelona || Tel: 93 317 69 06

Oberta la inscripció pels Tallers Oberts de Ciutat Vella

Fins el 16 de febrer de 2015

Modelats en paper

Manolo Ripollés

Exposició al COATT Rambla President Macià 6, Tarragona
del 29 de gener al 21 de març de 2015

Tallers Oberts a Sant Andreu (Barcelona)

Dissabte 29 de Novembre d'11 a 21h segona edició de Tallers Oberts dels Artesans de Sant Andreu. Vine a visitar els tallers en aquesta jornada de portes obertes, segueix els punts vermells.

Les arts del llibre a Europa, 1890-1914

La Biblioteca d’ELISAVA exposa la riquesa del Fons de Reserva Enric Bricall.
Fins el 30 de gener.

VIII Biennal d'art Sant Pere de Riudebitlles

L'exposició es podrà visitar fins el 25 de gener

El 29 de novembre a les 13 h s'inaugurarà l'exposició VIII Biennal d'art Riudebitlles. Obra sobre paper, al Museu Molí Paperer de Capellades a l'espai del Mirador.

Matèria, sentit i ofici

Jornades Llotja Sant Andreu (Sala Petita) c/Pare Manyanet 40, Barcelona

Del 24 al 27/11 Diàlegs entre dissenyadors i artistes en l’entorn de l’exposició de Ramon Guillen- Balmes, explorant el material, el procés, els orígens de les idees i el treball en col•laboració.
Dilluns 24 a les 18.30h Conversa de Marc Monzó i Mireia Calaf amb Agnès Wasserman
Dimarts 25 a les 18.30h Conversa de Bendita Gloria i Victoria Rabal amb Anna Comellas
Dimecres 26 a les 18.30h Conversa de Xavier Mañosa i Joana Cera amb Jordi Plana
Dijous 27 a les 17:00h Conversa de Pilar Bonet i Albert Valera amb Albert Vall

Conferència: "La Il.lustració en Moda" per Lara Costafreda

Dimarts, 11 de novembre a les 18h

Confirmació d´assistència: admisiones@fdmoda.com
Adreça: Guillem Tell 47, Barcelona.

Quin temps més feliç!

Teresa Gironès

Argila convertida en personatges feliços...i no tant. Cal fer la interpretació personal!
Inauguració: dijous, 9 d'octubre a les 20 h.
Durada: del 9 d'octubre al 5 de desembre de 2014.
Horari: de dilluns a divendres de 10 a 13:30 i de 17 a 20:30h.
Associació de Ceramistes de Catalunya C/ Doctor Dou, 7 baixos 1a 08001 Barcelona Tel: 93 317 69 06

Data d'actualització: 20.04.2017
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya
Accés al contingut
Accés al menú de la secció